AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-4-3

03

(0-2)

Yleisöä 3074

FC Inter
4-4-2
vko.30 // 31.7.2022

Ennakko: HIFK-FC Inter

Ennakko: HIFK-FC Inter

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter matkaa maanantaina Helsingin IFK:n vieraaksi. Edessä on molemmille joukkueille iso liigaottelu, kun kumpikaan ei ole saanut viime aikoina peliään rullaamaan toivotulla tavalla.

Kotijoukkue IFK on sarjassa jumbosijalla ja punapaidat ovat päässeet voiton makuun kauden aikana vain kertaalleen, muutama kierros sitten. Interin edellinen liigavoitto nähtiin Lahtea vastaan kesäkuun 22. päivä. Tämän jälkeen saldona on vain kolme tappiota, joten viheriöllä kohtaavat varmasti kaksi nälkäistä joukkuetta katkaisemassa heikkoja ajanjaksojaan.

Interin vasen pakki Jussi Niska luottaa kurssin kääntymiseen.

– Odotan ottelulta Interin vahvaa pallonhallintaa sekä vaarallista hyökkäyspelaamista. Uskon, että voitamme tärkeän ottelun.

– Tärkein ehto on, että oma maali täytyy pitää puhtaana. Meidän pitää myös luoda vaarallisia maalipaikkoja tarpeeksi ja tietenkin tehdä niistä maaleja, Niska kommentoi.

HIFK on reagoinut tukalaan asemaansa hankkimalla muutaman vahvistuksen siirtoikkunan auettua. Mikäli muun muassa Beton sekä Pipe Saezin lähtöjä jäätiin aluksi kaipaamaan, ovat korvaajat myös joko olleet tai uskotaan olevan heikon kauden kurssin kääntäviä pelaajia. Ramilson Almeida on osoittanut olevansa kykenevä liigatasolle maalin suulla. Lisäksi uudet pelaajat, Michael Bakare, David Onyeanula, Guillermo Sotelo sekä viime aikoina todella paljon puhetta ja kiinnostusta herättänyt Roman Eremenko ovat ennakko-odotuksissa niitä tekijöitä, jotka kaudesta vielä positiivisen saavat.

– Heistä varmasti isoin nimi on Roman Eremenko. Uudet pelaajat tuovat varmasti lisää laatua IFK:n pelaamiseen.

Niska tietää, että Eremenko on saatava hänen debyyttiottelussaan keskikentällä kuriin.

– Entinen Huuhkajien vakiokasvo, sekä merkittävä ura Venäjän liigassa. Miltei aina kun nuorempana katsoin Huukajien pelejä, niin hän oli kentällä.

Niskan mukaan Interin henkinen ilmapiiri ei ole ottanut pahoja kolauksia, vaikka tuloskunto on ollut punaisena.

– Treeneissä fiilis on pysynyt hyvänä, sekä luotto omaan tekemiseen ja sen toimivuuten on tallella, nuorukainen kuittaa.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä liigakohtaamisessa Inter ja HIFK jakoivat pisteet erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen tasatuloksella 2-2.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Leino Mikko

HIFK - FC Inter Bolt Arenalla maanantaina 1.8. kelo 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut