AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

40

(0-0)

Yleisöä 895

VPS
3-5-2
vko.30 // 29.7.2022

Ennakko: FC Honka-VPS

Ennakko: FC Honka-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

FC Honka nähdään kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa taas lauantaina, kun klo 17.00 alkavassa ottelussa vastassa on VPS.

Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa viime kierroksella kaatamalla FC Interin 1-0 ja vankisti asemiaan sarjan kärkipäässä. Rui Modeston tarjoilema ja Edmund Arko-Mensahin viimeistelemä voitto-osuma oli erittäin upea. Honka on ennen lauantain ottelua kolmantena Veikkausliigassa, kolme pistettä ottelun enemmän pelannutta HJK:ta perässä. Eroa neljäntenä olevaan AC Ouluun on kuusi pistettä.

– Interiä vastaan pystyimme kontrolloimaan peliä pallon kanssa riittävän hyvin. Emme ehkä pystyneet luomaan niin paljon nopeita hyökkäyksiä kun olisimme halunneet, mutta tällä kertaa yksi hieno nopea vastahyökkäysmaali riitti. Saimme myös pidettyä Interin suurilta osin pois vaarallisilta paikoilta ja yhden hyvin vaarallisen tilanteen Maksim Rudakov torjui. Suht stabiili ja hyvä peli meiltä, Honka-kippari Duarte Tammilehto kertasi Turun vierasvoittoa.

Honka ja VPS kohtasivat jo kertaalleen tällä Veikkausliigakaudella. Vaasan Elisa Stadionilla pelatussa ottelussa Matias Rale vei Hongan johtoon kymmenennellä minuutilla. VPS:llä oli omat paikkansa, mutta Honka onnistui pitämään maalinsa puhtaana ja nappasi täyden pistepotin.

– Revanssia lähdetään hakemaan. Kotipeli hävittiin 1–0. Painettiin siinä kovaa viimeinen puoli tuntia, mutta ei saatu maalia aikaiseksi, ja käteen jäi hyvästä pelistä huolimatta nolla pistettä. Siinä mielessä revanssireissu niin sanotusti edessä, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo.

Tammilehto ei odota myöskään mitään muuta kuin revanssihenkistä VPS:aa vastaan.

– Aika samanlaista peliä voi odottaa kuin Vaasassa. VPS on todella laadukas joukkue, heillä on hyviä yksilöitä ja myös joukkuepelaaminen on sillä tasolla, että meidän tulee olla todella varuillamme. Heidän olisi ehkä kuulunut saada enemmän pisteitä tässä sarjassa kun he toistaiseksi ovat saaneet.

- VPS oli meitä vastaan aika paljon Vaasassa niskan päällä toisella jaksolla. Sieltä tulee varmasti aika sisuuntunut ryhmä, joka haluaa ottaa meiltä pisteitä, Tammilehto sanoo.

Vesa Vasaran luotsaaman Hongan kausi on sujunut loistavasti. Joukkue sijaitsee sarjataulukossa kolmantena ja se on edelleen mukana mestaruustaistossa.

– Eihän siitä helppoa tule. Honka on tällä hetkellä sarjan yksi laadukkaimmista joukkueista ja heillä on kova saldo viimeisestä seitsemästä pelistä, viisi voittoa, yksi tasapeli ja yksi häviö. Joukkue on todella laadukas ja hyvässä vireessä. He pelaavat hyvin organisoitua ja hyökkäävää jalkapalloa, sekä puolustavat aggressiivisesti. Uskon että ottelusta tulee erittäin viihdyttävä. Molemmat haluavat puolustaa välillä vähän riskilläkin ja tosi aggressiivisesti ylhäältä. Silloin pelissä yleensä myöskin tapahtuu paljon, Nuorela ennakoi.

– Selkeästi altavastaajana lähdetään peliin, mutta hyvällä itseluottamuksella ja uskolla omiin mahdollisuuksiin lähdemme haastamaan yhtä sarjan parhaista joukkueista hetkellä.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1 : Valjakka Turkka
AET 2 : Alakare Mikko
4.ET: Roth Matti


FC Honka-VPS Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 30.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, VPS:n verkkosivut