AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
5-3-2
#23 Köse

13

(0-2)

Yleisöä 1412

SJK
3-4-3
#27 Obioha #10 Rojas Orellana #19 Kaukua
vko.29 // 23.7.2022

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

Kuva: Mika Alavesa / SJK

FC Lahti palaa kahden murheellisen ottelun jälkeen takaisin tutulle Hiihtikselle, kun vastaan sunnuntaina asettuu SJK.

Torstaina europelissä melko tasaisen ottelun Norjan pääsarjan kärkisijoilla olevaa Lillestrømiä vastaan pelannut SJK, matkustaa vierasotteluun otteluparin välillä. Pelaajia onneksi riittää hyvässä kunnossa, kun ainoastaan Josepablo Monrealilla on ollut pientä vammaa, ja hänkin saattaa olla jo pelikunnossa. Kierrätystä nähtäneen silti, kun SJK lähtee hakemaan Lahdesta täyttä pistepottia.

– Nopeasti tulee taas seuraava peli, ja se tarjoaa meille uuden haasteen sekä mahdollisuuden jatkaa meidän hyvää virettä, jossa olemme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Tietenkin, kun ottelutahti on näin kova, niin käytämme meidän laajaa pelaajaryhmäämme hyväksemme, pitäen kaikki hyvässä vireessä ja siten saamme kolme pistettä mukaamme. Se tarjoaa samalla myös aina muutamalle pelaajalle mahdollisuuden ansaita paikkansa pelaavassa ryhmässä.

FC Lahti pelasi edellisen voitokkaan kotiottelun jälkeen kaksi vaikeaa vierasottelua. Lahtelaisten vieraspelikiertue oli murheellinen, sillä ensin Kuopion Palloseura höykytti Lahtea 4-0 ja FC Honka musersi Lahden 5-0. Murskatappioiden lisäksi lahtelaisille tuli otteluista loukkaantumisia ja pelikieltoja.

Sunnuntain ottelun kokoonpanotilanne on kotijoukkueelle haastava. Lahden riveistä puuttuvat varmasti pelikieltoiset Eduards Emsis ja Chinedu Geoffrey. Lisäksi pienten vammojen vuoksi sivussa ovat Matti Klinga, Macoumba Kandji ja Pyry Lampinen. Muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla. Lisäksi Albion Ademin laina ja Alan Henriquen sopimus päättyivät, eikä kaksikko ole enää Lahdessa. Toisaalta Teemu Penninkankaan pelikielto on kärsitty, joten hän on jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila ei sulje pois mahdollisia liigadebyyttejä.

– Meidän pitää tietysti puolustaa hyvin ja tosi kompaktisti. Sitä kautta annamme joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Se on selvä, että meidän pitää pienentää päästettyjen maalien määrää. Koko joukkueen puolustaminen eri tilanteissa, on se sitten sivuraja, prässi tai matala blokki, pitää tehdä hyvin.

- Uskon, että saamme luotua sellaisia paikkoja ja löydämme SJK:n akilleen kantapäät puolustuksesta. Liigadebyytit ovat huomenna mahdollisia, jopa hyvin todennäköisiä, Mannila kertoo.

Torstaina europelissä SJK:n riveissä teki debyytin Seinäjoelle palannut Felipe Aspegren, joka tuli vaihdoista sisään ottelun loppuhetkillä. Aspegren on täydessä kunnossa, tultuaan mukaan kesken kauden KuPS:sta. Myös toppari Bradley Diallo oli jo mukana SJK:n europeliryhmässä, ja hänenkin debyyttinsä SJK:ssa lähestyy. Kenties jo tänä sunnuntaina? SJK:lla on ollut mukana europelien ryhmässä myös useita nuoria SJK Akatemian pelaajia, joista osaa saatetaan nähdä sunnuntainakin mukana. SJK Akatemialla on kuitenkin oma ottelunsa maanantaina KPV:ta vastaan OmaSp Stadionilla. Pelikieltoja ei ole.

– Pääpointti on kuitenkin jatkaa tätä meidän hyvää ja nousujohteista formia. Näin olemme tehneet nyt viime peleissämme, riippumatta siitä ketkä pelaavat. Samalla kaikki pysyy hyvässä fyysisessä pelikunnossa ja jatkamme hyvällä tiellä. Haluamme voittaa, Gómez paaluttaa.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Kontinen Joona

FC Lahti - SJK Lahden stadionilla sunnuntaina 24.7. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.


Lähde: FC Lahden verkkosivut, SJK:n verkkosivut