AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

51

(1-0)

Yleisöä 2401

HIFK
3-5-2
vko.29 // 23.7.2022

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran kiireet pelikentällä jatkuvat sunnuntaina 24. heinäkuuta, kun keltapaidat isännöivät Helsingin IFK:a Kuopion Väre Areenalla.

Eurokiireet eivät ole vielä näkyneet kotijoukkueen tuloksissa, ja Simo Valakarin miehistö lähteekin otteluun ennakkosuosikkina. HIFK lähtee kuitenkin haastamaan KuPS:ia ennakkoluulottomasti mielessään pisteiden vieminen Stadiin.

Helppoa haasteesta ei kuitenkaan ole tulossa. KuPS on hävinnyt tällä kaudella vain kerran – FC Honkaa vastaan ja joukkueen perustaso on aivan Veikkausliigan parhaimmistoa. Kuopiolaisten suorittaminen ei ole kärsinyt juuri missään vaiheessa kauden aikana ja vaikka edessä siintääkin vaikea vierasottelu ensi torstaina Moldovassa, ei kotimaista liigaa voi unohtaa. Tämä johtaa siihen, että HIFK:lla on edessään massiivinen haaste sunnuntaina.

Kuopion Palloseura elää vuoden kiireistä ajanjaksoaan. Joukkueella on alla torstainen Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen 1. osaottelu ja heti IFK-ottelua seuraavana päivänä joukkue lähtee kohti Moldovaa ratkaisevaan toiseen osaotteluun.

Torstain ottelussa FC Milsamia vastaan KuPS sai myös lisää kaivattua leveyttä joukkueeseensa, kun Filip Valencic, Christian Tue Jensen ja Jaakko Oksanen pääsivät debytoimaan KuPS-paidassa. Kolmikko on luonnollisesti käytettävissä myös sunnuntain IFK-ottelussa.

- Meillä on fantastinen pelaajatilanne tällä hetkellä. Kaikki kolme uutta pelaajaa saivat debyyttinsä torstaina, ja meillä on paljon erilaisia vaihtoehtoja kaikille kentän osa-alueille. Parantunut pelaajatilanne näkyy myös harjoitusten laadussa ja sitä myötä varmasti myös pelaamisessamme, pyörittelee KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari.

Mielenkiintoa huomiselle nostaa parikin asiaa. Kierrättääkö KuPS miehistöään europeliä silmällä pitäen vai lähteekö joukkue ns. ykkösillään liikkeelle? HIFK:sta esiin nousee muutamankin pelaajan poistuminen joukkueesta, kun kolmikko Beto-Keaton Isaksson-Pipe Saez eivät joukkueessa enää ole. Liikaa tämän ei kokisi vaikuttavan, sillä joukkue on ilman heitä jo muutaman ottelun pelannutkin. Ramilson Almeida joutuu jälleen huomenna todella kovaan paikkaan ja kahden edellisen ottelun otteita tarvitaan myös huomennakin, jotta pisteistä kyetään taistelemaan.

Puolustuksen pelaaminen on jälleen avainasemassa huomenna. Torstaina KuPS:ia rokotettiin kahdesti vastahyökkäyksillä ja siinä lepää myös HIFK:n mahdollisuus. Kuka tekee maalit? Selkeän profiilihyökkääjän puute on vaivannut ja Mixu Paatelainen onkin kokeillut muutamia variaatioita hyökkäykseen. Roberto Savion tulo ja pelikelpoisuus tuovat lisää vaihtoehtoja, joten ongelmaksi muodostuu vain oikean yhdistelmän löytyminen. Uusia hankintoja on joukkueeseen varmasti tulossa siirtoikkunan aikana ja toimivan avauksen löytäminen onkin prioriteettina, jotta kauden viimeiselle kolmannekselle on hyvä lähteä taistelemaan sarjapaikasta.

HIFK on tällä kaudella pelannut positiivisesti juuri vieraissa, kun yhtä tasuria lukuun ottamatta kaikki pisteet ovat tulleet vieraissa. KuPS on kuitenkin sarjan paras kotijoukkue, joten pisteitä ei todellakaan ole helpolla tulossa. Nöyrällä asenteella on kuitenkin lähdettävä ja materiaaliero on tiedostettava ja sen kautta ottelua on myös lähestyttävä. Kaikki on jalkapallossa mahdollista ja taistelupiste Maarianhaminassa varmasti antaa HIFK.lle uskoa myös huomiselle. Eikä vähiten torstain esimerkki, jossa KuPS ei saanut toivottua tulosta ottelusta, joka on kuvaltaan todennäköisesti samanlainen kuin huomenna tulee olemaan.

Valakarille sunnuntain vastustajajoukkue HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen on myös tuttu mies. Kaksikko pelasi samaan aikaan Suomen A-maajoukkueessa ja Valakari pelasi myöhemmin Paatelaisen alaisuudessa Mixun valmentaessa Turun Palloseuraa.

Joukkueiden tämän kauden ensimmäinen keskinäinen koitos oli tasainen ottelu, jossa maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päässä. Tasainen kamppailu on odotettavissa myös sunnuntaina Väre Areenalla.

- HIFK pisti meidät vieraspelissämme todella ahtaalle ja samanlainen ottelu on varmasti luvassa myös sunnuntaina. Meidän pitää olla äärimmäisen kärsivällisiä pallon kanssa, sillä vastustaja tekee varmasti kaikkensa saadakseen meidät turhautumaan, KuPS-luotsi arvioi ottelun asetelmia.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Komppa Paavo
4.ET Pesonen Miika

KuPS - HIFK Väre Areenalla sunnuntaina 24.7. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut