AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

11

(1-1)

Yleisöä 1176

HIFK
3-5-2
vko.28 // 15.7.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Kuva: Santeri Rosenvall

Kaksi sarjan tyvipäähän jumittunutta IFK:ta kohtaavat Maarianhaminassa, kun edessä on kauden kolmas Kamratmöte (2. Veikkausliigassa). Molemmille pisteet ovat elintärkeitä. Mariehamnille, jotta ero sarjan pohjalle kasvaisi entisestään ja HIFK:lle, jotta taistelu sarjapaikasta saisi uutta nostetta ja mahdollisuuksia. Panoksia ei siis ottelusta puutu.

HIFK:n orastava ja lupauksia herättänyt putki on kokenut kahdessa viime ottelussa kolauksia. Tappiot kotona niin Ilvekselle kuin Hakalle ovat johtaneet siihen, että ero suoran putoajan paikalta ylöspäin on nyt kuusi pistettä. Toisaalta HIFK on tällä kaudella pelannut paremmin juuri vieraskentällä tällä kaudella. Lisäksi Mariehamn on sopinut Rödalle tällä kaudella tuloksellisesti. Kahdesta ottelusta mukaan on tullut tasapelipiste Boltilta ja jatkopaikkaa Cupissa juurikin Wiklöfilta. Tämä asettaa odotukset huomista varten korkealle.

Kotijoukkue ei tämä myötä vastustajaa takuuvarmasti aliarvioi.

- Tuo kertoo minusta tarpeeksi. Jos esiinnymme kuin viime aikoina, meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa, mutta voittaminen vaatii myös maalien tekemistä, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén muistuttaa.

- Meillä on menossa hyvä jakso ja haluamme jatkaa sitä niin pitkään kuin vain voimme ja siihen nytkin tähdätään.

Kotijoukkue puolestaan on erittäin vaikean alkukauden jälkeen saanut alleen positiivisen putken päälle. Viimeisestä kolmesta ottelusta joukkue on kerännyt 7 pistettä. Mukana myös erittäin iso voitto HJK:sta kotikentällään. Saarella ei ole kenenkään helppo vierailla. Joukkueen ainoa kotitappio tältä kaudelta on toukokuun lopusta VPS:ää vastaan.

HIFK on näin ollen todella suuren haasteen edessä. Toki jo mainittu positiivinen saldo huomista vastustajaa vastaan luo uskoa siihen, että HIFK kykenee venymään pisteille. Tähän voi lisätä myös vierasvoiton Ilveksestä, joka oli myös Ilvekselle kauden ensimmäinen kotitappio. HIFK on tällä kaudella esiintynyt hyvin kaksijakoisesti ja joukkueen päivän kuntoa ja ennakkoasetelmia on ollut vaikea arvioida. Lähes yhdessäkään ottelussa ei ole osannut sanoa, millainen HIFK kentälle juoksee.

Pelipäivänä selviää viimeistään Haka-ottelussa kentältä pois vaihdettujen Jusif Alin ja Wilfried Kanonin pelikunto. Molemmat ovat nousseet hyvin tärkeisiin rooleihin joukkueessa ja heidän menetys olisi paha. HIFK tarvitsee kaikki mahdolliset pelaajat mahdollisuuksien maksimoinnin takaamiseksi. Positiivisia signaaleja Haka-ottelussa kuitenkin saatiin. Betoa paikannus Ramilson Almeida osoitti olevansa mies paikallaan. Lisäksi mm. Obed Malolo on parantanut otteita ottelusta toiseen. Joukkueen yleisilme on myös ollut taisteleva ja he ovat kykeneviä voittoihin. Edelleen kyse on hyvin pitkälti henkisistä asioista.

IFK Mariehamnilta ovat lauantaina varmuudella sivussa loukkaantuneet Mohammed Abubakari, Mikko Sumusalo ja Robin Sid. Loukkaantumisensa jälkeen paluun harjoituksiin tehneen Timi Lahden ja sairastumisestaan toipuneen Eero Tammisen pelaaminen on kysymysmerkki.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1 : Komppa Paavo
AET 2 : Hyöty Eerik
4.ET: Viljanen Petri


IFK Mariehamn-HIFK Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 16.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ålandstidningen, HIFK:n verkkosivut