AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

31

(1-1)

Yleisöä 3607

VPS
3-4-3
vko.28 // 15.7.2022

Ennakko: HJK-VPS

Ennakko: HJK-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

HJK saa lauantaina vastaansa tältä kaudelta hyvinkin tutun joukkueen, kun VPS saapuu vierailemaan Bolt Arenalle lauantaina.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Ensimmäinen ottelu pelattiin huhtikuussa, kun HJK kävi Hietalahdessa hakemassa 0-1 vierasvoiton. Viimeisin ottelu pelattiin myös Vaasassa, kun VPS isännöi HJK:ta kesäkuussa Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa. VPS:n hallinnasta huolimatta varsinaisella peliajalla ei nähty maaleja, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkukisasta. HJK oli pilkuilla parempi ja eteni täten jatkoon.

VPS:n kaksi viimeistä ottelua ovat sujuneet hieman ailahtelevasti. Toissakierroksella joukkue kävi Oulussa hakemassa upean 0–6 vierasvoiton AC Oulusta, mutta viime kierroksella joukkue taas hävisi kotonaan IFK Mariehamnille numeroin 1–3. Sarjataulukossa VPS majailee tällä hetkellä sijalla kahdeksan 16 pisteellä.

Vaasalaisten kausi on ollut tilastojen valossa vähintäänkin erikoinen: joukkue on ollut vieraskentällä koko sarjan paras, mutta kotiotteluissa voittotili on vielä avaamatta. Lisäksi VPS on viimeistellyt eniten maaleja koko sarjassa.

– VPS:llä on muutama tosi iso voitto, ja sitten muutama sellainen peli, jotka on hallinnasta huolimatta hävitty. He ovat pelillisesti olleet kuitenkin tuloksiaan tasaisempia. VPS:n vahvuudet ovat todella selkeät: isokokoinen ja juoksuvoimainen joukkue, joka on hyvä erikoistilanteissa, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK teki kaksi kovan luokan hankintaa tällä viikolla. Joukkueen vahvuuteen liittyi Suomen maajoukkuepuolustaja Paulus Arajuuri, sekä Malmösta lainalle saapunut hyökkääjä Malik Abubakari. Näistä jälkimmäinen saatetaan nähdä tositoimissa jo huomisessa ottelussa.

Myös VPS vahvisti tällä viikolla joukkuettaan, kun VPS:n oma kasvatti Samu Alanko palasi Vaasaan.

– Hyvä fiilis. Liityin keskiviikkona mukaan ja on ollut hyvä treeniviikko. Me ollaan valmiita Klubia vastaan, Alanko kertoo.

– Odotan tasaväkistä ottelua. Ei me tulla antamaan mitään ilmaiseksi, vaikka peli tuolla Helsingissä onkin. Jos Klubi haluaa jotakin siitä pelistä saada, niin heidän pitää antaa ihan parastaan. Me emme anna helpolla mitään, Alanko ennakoi.

Lauantain VPS-ottelu sijoittuu keskelle kuuminta europelisesonkia: tiistaina Klubi tiputti latvialaisen RFS:n vieraspelissä pitkän kaavan kautta, ja ensi viikon keskiviikkona pelataan Töölössä tshekkiläistä Viktoria Plzeňiä vastaan.

– VPS-ottelu on iso peli europelien välissä, ja meillä täytyy olla täysi fokus huomisessa, jotta saamme kolme pistettä. Takana on raskas ottelu jatkoaikoineen ja matkustamisineen, joten on itsestään selvää, että pelaajistoa täytyy hieman kierrättää, Koskela toteaa.

Klubin pelaajatilanne vaikuttaa taas selkeästi paremmalta kuin vielä pari päivää sitten. David Browne ja Pyry Soiri joutuivat Latviassa tulemaan vaihtoon, mutta molemmat selvisivät säikähdyksellä ja ovat pelikunnossa. Siirtoikkunan avauduttua Nassim Boujellab on jälleen edustuskelpoinen. Väkevästä flunssasta kärsinyt Miska Ylitolva on palannut harjoituksiin, ja Joona Toivion jalkavaivan kuntoutus etenee.

Pidempiaikaisista vammoista kärsivistä ovat lauantaina sivussa Toivion lisäksi Manuel Martic sekä loppukauden missaavat Valtteri Moren ja Roope Riski. Toipilaana on lisäksi kakkosvalmentaja Toni Korkeakunnas, joka on ollut viime peleistä poissa käytyään lonkkaleikkauksessa.

Klubin tuoreista vahvistuksista, Paulus Arajuuresta ja Malik Abubakarista, ainakin Malmöstä lainattu ghanalaiskärki Malik on joukkueen kokoonpanossa lauantaina.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1 : Kettunen Eemeli
AET 2 : Kiistala Jarno
4.ET: Leino Mikko


HJK-VPS Bolt Arenalla lauantaina 16.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut