AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

50

(3-0)

Yleisöä 1126

FC Lahti
3-4-3
vko.28 // 14.7.2022

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

FC Honka kohtaa kotikentällään FC Lahden. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka isännöi perjantain Veikkausliigaottelussa FC Lahtea. Ottelu alkaa kello 18.00.

Honka kärsi viime kierroksella karvaan tappion Seinäjoella, kun SJK oli parempi kahdella loppuhetkien maalilla 3-2 lukemin. Tappiosta ja edellisellä kierroksella IFK Mariehamnia vastaan tulleesta 1-1 tasapelistä huolimatta Honka on hyvissä asemissa sarjassa. Kolmantena olevilla keltamustilla on 24 pistettä 13 ottelusta. Sarjakakkonen, yhden ottelun enemmän pelannut HJK on kolme pistettä edellä.

Kahdesta heikommasta tuloksesta huolimatta Honka on viiden ottelun kuntopuntarissa kärjessä kymmenellä pisteellä. Perjantaina paluu voittokantaan olisi silti tärkeää, ettei ero ylemmäksi kasva.

– SJK-tappio oli karvas. Uskon kuitenkin, että se myös opetti meitä ja pystymme korjaamaan pelaamisessamme tiettyjä asioita. Sen ja kannattajilta saamamme tuen myötä voimme ottaa voiton perjantaina. Kannattajien tuki oli mahtavaa myös SJK-vierasottelussa. Kotiyleisön tuki on aina meille suuri etu ja auttaa meitä kohti voittoa, SJK-ottelussa Hongan molemmat maalit viimeistellyt Rui Modesto toteaa espoolaisten sivuilla.

Kahden perättäisen voiton jälkeen FC Lahti vieraili sarjajohtaja Kuopion Palloseuran vieraana edellisellä kierroksella. KuPS meni paineen jälkeen 1-0-johtoon ensimmäisellä jaksolla. Lahti pyristeli mukana vielä toisen jakson alun, mutta lopulta kuopiolaiset juhlivat 4-0-voittoa. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Lahti katseli kahdesti punaista korttia, kun ensin Teemu Penninkangas nappasi toisen varoituksensa ja hetkeä myöhemmin Chinedu Geoffrey talloi kuopiolaispelaajaa suoran punaisen arvoisesti.

Tappio pudotti lahtelaiset jälleen toiseksi viimeiseksi. Lahti on tällä hetkellä myös eniten maaleja päästänyt joukkue liigassa. KuPS-ottelu on kuitenkin käsitelty joukkueen sisällä ja siitä on otettu pienet hyvät asiat tulevaan otteluun.

FC Lahti matkaa Espooseen pelikieltojen rasittamana. Penninkangas ja Geoffrey ovat pelikiellossa. Alan Henriquen sopimus on sen sijaan päättynyt hän jatka Lahdessa. Pyry Lampinen ja Arttu Heinonen ovat palanneet harjoituksiin, mutta eivät ole vielä perjantaina pelikunnossa. Päävalmentaja Mikko Mannila ja hänen valmennustiiminsä tiedostavat, että luvassa on kova ottelu.

– Lähdemme otteluun hyvillä mielin. Vastassa on kova joukkue ja meidän pitää olla aggressiivisempia puolustamisessa ja erikoistilanteissa. Treeniviikko on ollut onnistunut ja olemme oppineet taas paljon tämän viikon aikana, Mannila kertoo.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Leino Mikko

FC Honka – FC Lahti 15.7. kello 18.00 Tapiolan urheilupuistossa. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan ja FC Lahden verkkosivut