AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 2183

AC Oulu
4-3-3
vko.27 // 10.7.2022

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Ilves ja AC Oulu ottavat toisistaan mittaa maanantai-iltana. Joukkueet ovat tasapisteissä taistelemassa paikasta ylempään loppusarjaan.

Ilves saa maanantaina jalkeille iskukykyisen joukkueen, joka on ammentanut oppia kantapään kautta.

– Oululla on ollut hyvä kauden aloitus. Pelit ovat välillä ailahdelleet, mutta parhaimmillaan he pelaavat todella hyvää futista. Rohkeaa pelinavaamista alhaalta lähtien. Heillä on yläkerrassa hyviä yksi vastaan yksi -pelaajia, jotka pyrkivät haastamaan boksiin ahnaasti. He ovat viimeisimmän VPS-tappion varmasti käsitelleet pois alta, ja sieltä tulee kova haaste meille, päävalmentaja Toni Kallio toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

Ilves palasi voittokantaan HIFK:n kustannuksella. Armoitettu maalintekijä Tuco rikkoi pitkän kuivan putkensa puskemalla komean 1–0-voitto-osuman Töölössä.

– HIFK-voiton myötä me olemme ihan aikataulussa. Viimeksi Oulua vastaan teimme liikaa henkilökohtaisia virheitä ja päästimme pari helppoa maalia. Puoliajalla vaihdoimme ryhmitystä ja pääsimme niskan päälle. Saimme onneksi ainakin yhden pisteen mukaan, mutta nyt se ei riitä. Kotona meille ei mikään muu kelpaa, kuin kolme pistettä, Kallio sanoo.

Maanantain ottelusta ovat sivussa loukkaantumisten takia Teemu Jäntti ja Yusif Moussa. Kalle Katz on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä. Helmikuussa Ilveksen riveihin liittynyt hyökkääjä Jorn Vancamp palasi alkuviikosta kotimaahansa Belgiaan.

AC Oulun 20-vuotisjuhlaottelu VPS:aa vastaan päättyi siis noloon täystyrmäykseen, kun Raatin helteessä tulostaululle jäivät "tennislukemat" 0–6. Sitä ennen AC Oulu hävisi KuPS:lle 1-2.

- Vaikka tulokset eivät ole olleet hyviä, niin meidän ei välttämättä tarvitse muuttaa kaikkea, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte toteaa seuransa videoennakossa.

Joukkueet ovat jo kertaalleen tällä kaudella kohdanneet. Ilves matkusti liigan pohjoisimman seuran vieraaksi huhtikuun viileydessä, tosin evakkokentälle Vaasaan. Peli päättyi tuolloin 2-2.

- Ilves on hyvä joukkue ja heillä on huippupelaajia. Tästä ottelusta tulee varmasti vaikea, Duarte puntaroi.


Erotuomari: Munukka Antti
AET 1 : Honkanen Jukka
AET 2 : Mantere Juuso
4.ET: Simani Peiman


Ilves - AC Oulu Ratinan stadionilla maanantaina 11.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, AC Oulun verkkosivut