AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

01

(0-1)

Yleisöä 4007

Ilves
4-3-3
vko.26 // 3.7.2022

Ennakko: HIFK-Ilves

Ennakko: HIFK-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

HIFK isännöi maanantain ainoassa Veikkausliigaottelussa Ilvestä.

HIFK:n joukkueella oli Ilvestä vastaan pitkään vaikeuksia. Viimeisin voitto helsinkiläisille oli irronnut kaudella 2015, kunnes lähes seitsemän vuoden kirous katkesi reilu viikko sitten Ratinassa. Tupsukorvat hallitsivat etenkin avausjaksoa mielin määrin, mutta maalinteko ontui. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa ex-ilvesläinen Jusif Ali laukoi onnekkaan pompun kautta ottelun ainoan maalin. Edes lisäajan rangaistuspotku ei auttanut kotijoukkuetta kipuamaan tasoihin, joten kolme pistettä matkasivat IFK:n mukana Helsinkiin.

Ilves ja HIFK kohtaavat nyt toisensa perättäisissä otteluissa, tällä kertaa "Tähtirinnoilla" on kunnia toimia kotijoukkueena.

Kotiottelut ovat olleet HIFK:lle tuloksellisesti hyvinkin murheellisia tällä kaudella, viimeksi VPS haki 1-5 voiton Helsingistä. Tunnelma kotiotteluissa on kuitenkin ollut loistava ja joukkueen saama tuki on ollut läpi kauden upeaa. Nyt, kun pelillisesti palaset ovat myös alkaneet osumaan kohdilleen, voi huomenna odottaa kauden parasta koti-HIFK:ta. Myös viikolla otettu voitto cupissa tuo varmasti henkisesti lisää energiaa.

Cupin pelistä lieväksi kysymysmerkiksi nousi esiin Wilfried Kanonin lievä loukkaantuminen. Tämä kuitenkin vaikutti olevan enemmän säikähdys ja vaihdon olleen varotoimenpide, joten miehen pitäisi olla pelikunnossa huomenna. Näin ollen Mixu Paatelainen kykenee valitsemaan avauskokoonpanonsa hyvinkin vapaasti ilman suuria huolia.

Karvas tappio niskassaan Ilves on kerännyt voimia. Kotitappio halutaan kuitata nopeasti pois alta, joten Töölön stadionille matkaa nälkäinen petolauma. Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä. Pisteitä on 15 ja maaliero yhden plussalla. Joukkueen paras maalintekijä kuudella kihauksella on vikkelä kärkipelaaja Kai Meriluoto, jolla on maanantaina mahdollisuus nousta takaisin koko liigan maalipörssin kärkipaikalle.

Päävalmentaja Toni Kallio palaa takaisin Ilveksen penkin päähän oltuaan viimeisimmän HIFK-pelin sivussa. Yhdessä apuvalmentaja Joni Lehtosen ja pelaajien kanssa on mietitty keinot voittokantaan palaamiseksi.

– Olemme painottaneet revanssia. Peli-ilmeen pitää olla aivan erilainen, kuin viimeksi. Haluan, että olemme nopeampia ja aggresiivisempia. Emme voi mennä vastustajan pillin mukaan. Meidän pitää ottaa ohjat käsiimme, Kallio paaluttaa.

Keltavihreiden terveystilanne on hyvä, tosin laitapelin maestro ja neljän maalin mies Tuomas Ollila on ensimmäistä kertaa tällä kaudella pois kokoonpanosta.

– "Tume" on lyhyen aikaa sairaslistalla, hän joutui leikkaukseen peukalonsa takia tällä viikolla. Teemu Jäntti jatkaa myös sivussa, mutta muuten on pelaajat käytettävissä, Kallio kertoo.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Reitala Oliver

HIFK - Ilves Bolt Arenalla maanantaina 4.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut