AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#5 Benissan #99 Kandji

21

(1-1)

Yleisöä 1915

FC Inter
4-3-3
#4 Ketting
vko.26 // 1.7.2022

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter matkaa lauantaina vastavierailulle Lahteen, kun FC Lahti ja FC Inter kohtaavat Veikkausliigan ottelussa. Joukkueet kohtasivat toisensa Turussa Veikkausliigan edellisellä kierroksella ennen juhannusta.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on vain puolitoista viikkoa aikaa, mutta paljon on ehtinyt muuttua. FC Interin tylyihin 5-1-voittolukemiin päättyneen ottelun jälkeen kaudesta 2020 Lahtea valmentanut Ilir Zeneli sai jättää paikkansa päävalmentajana. Tilalle FC Lahti palkkasi viimeksi RoPS:aa valmentaneen Mikko Mannilan, jolle huominen peli on ensimmäinen liigaottelu uudessa joukkueessaan.

Myös FC Interin päävalmentaja Miguel Grau painottaa, ettei edellisen kohtaamisen 5-1-voittolukemista ole hyötyä huomisen ottelun pyörähtäessä käyntiin.

– Lauantain ottelusta tulee varmasti hyvin erilainen kuin kotipelimme, vaikka ottelut ovatkin lähellä toisiaan. Lahti vaihtoi valmentajaa ja edessä on uuden valmentajan ensimmäinen ottelu Veikkausliigassa. Epäilemättä Lahden pelaajat haluavat näyttää taitojaan uuden päävalmentajan edessä. Odotamme intensiivistä pelaamista ja, kuten sanottua, hyvin erilaista ottelua, Grau ennakoi

Molemmat joukkueet varmistivat liigaotteluiden välissä paikkansa Suomen Cupin välierissä, vaikkakaan ei helpolla. FC Lahti joutui pelaamaan JäPSiä vastaan suurimman osan ottelusta vajaamiehisenä Antonio Regueron ulosajon myötä. Lahtelaisten Alan Henrique iski kuitenkin voittomaalin 2-1 ottelun viime hetkillä. Inter puolestaan hoiti oman jatkopaikkansa HJK:ta vastaan vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Juhannussunnuntaina FC Lahti siirtyi uuteen komentoon, kun Mikko Mannilasta tuli uusi päävalmentaja ja tuore luotsi joutui heti kaksien harjoitusten jälkeen tiukkaan paikkaan, mutta joukkue selivitti tiensä cupin välieriin.

Lauantain kamppailuun Lahti lähtee hakemaan revanssia Interistä. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa loukkaantuneet Pyry Lampinen, Arttu Heinonen ja Juho Pirttijoki. Lisäksi Alan Henrique ja Teemu Penninkangas kärsivät pelikieltojaan. Maajoukkueen matkassa ovat nuoret Samuel Pasanen, Vilho Huovila ja Akseli Puukko, joten myös he ovat varmasti sivussa ottelusta. Yhteistyöseuran Lahden Reippaan kokoonpanossa olivat perjantaina Anton Munukka ja Daniel Koskipalo, mutta he ovat siitä huolimatta valmennusjohdon käytettävissä lauantain ottelussa. Myös Inter-ottelussa pelikiellossa ollut Eemeli Virta on jälleen pelikelpoinen.

Tuore päävalmentaja Mikko Mannila lähtee ensimmäiseen liigakoitokseensa rauhallisin mielin.

– Haluamme jatkaa sitä, mitä olemme vajaan viikon tehneet. Vastassa on iso haaste ja Inter on hyvässä iskussa. Uskon, että joudumme puolustamaan ajoittain pidempiäkin jaksoja ja silloin meidän on oltava kurinalaisia koko joukkueena. Sitä kautta pystymme käyttämään vahvuuksiamme hyökkäyspäässä. Haluamme parantaa meidän kollektiivista tekemistämme ja siihen olemme tällä viikolla keskittyneet, Mannila alustaa.

Edellisessä ottelussa FC Lahti juoksutti kentälle peräti kuusi aiemmin Interissä liigaa pelannutta pelaajaa eli Albion Ademin, Alan Henriquen, Lassi Järvenpään, Mac Kandjin, Kevin Kouassivi-Benissanin ja Teemu Penninkankaan. Lisäksi puolustaja Martinos Christofi on pelannut Inter-paidassa harjoitusottelussa. Heistä kuitenkaan Alan Henriqueta ja Penninkangasta ei siis nähdä pelikieltojen takia kentällä lauantaina.

Interiltä puolestaan pelikiellossa on reservijoukkueessa punakorttia katsellut Ryan Mahuta. Palloliitto on kuitenkin kohtuullistanut hänen pelikieltoaan ja hän on edustusjoukkueen käytettävissä jälleen seuraavassa Veikkausliigan ottelussa.

FC Interin osalta huomisen kamppailun jälkeen seuraava Veikkausliigan peli on vasta heinäkuun jälkimmäisellä puoliskolla, 18.7. Tyhjää Interin kalenterissa ei kuitenkaan ole, vaan jo tulevana keskiviikkona Inter pelaa kotona Konferenssiliigan karsinnoissa kosovolaista FC Dritaa vastaan. Grau ei kuitenkaan ole kääntänyt katsetta vielä Konferenssiliigan otteluun.

– Tiedämme, ettei ottelusta ole tulossa helppoa. Meidän täytyy pitää fokus tiukasti tässä ottelussa ja ajatella vain tätä ottelua, eikä vielä miettiä Konferenssiliigan otteluita.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Kettunen Eemeli
AET 2 Juvonen Elias
4.ET Manninen Joona

FC Lahti - FC Inter Lahden Stadionilla lauantaina 2.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Interin verkkosivut