AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

11

(0-1)

Yleisöä 5707

KuPS
3-4-3
vko.26 // 1.7.2022

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

HJK ja Kuopion Palloseura ottavat lauantaina yhteen Veikkausliigan kärkikamppailussa.

Veikkausliigan kärkikolmikossa on suorastaan herkullinen tilanne. KuPS johtaa sarjaa 29 pisteellä ja HJK kärkkyy KuPS:n vanavedessä 26 pisteellä. Toki HJK on pelannut KuPS:aa yhden ottelun enemmän, joten ottelun merkitys korostuu ennen kaikkea lauantain kotijoukkueella.

Ottelu on molempien joukkueiden näkökulmasta äärimmäisen tärkeä mestaruustaistoa ajatellen: ottelun Klubia vähemmän pelannut KuPS on kolmen pisteen karkumatkalla, joten voitolla HJK tasoittaisi sarjatilanteen. Toisaalta tappio tarkoittaisi sitä, että KuPS saisi eron revittyä jo kuuteen pisteeseen.

– Olemme tällä hetkellä takaa-ajajana. Toisaalta tämä on täydellinen ottelu viimeisen kahden huonon tuloksen kääntämiseksi. Normaalit kolme pinnaa on kuitenkin jaossa, ja vasta puolessa välissä kautta mennään, joten paljon ehtii vielä tapahtumaan, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Lauantain huippuottelu on herättänyt myös Kuopiossa kovaa kiinnostusta ja KuPS tulee jälleen saamaan vahvan kannatuksen myös Helsingissä pelattavassa vierasottelussa. Bolt Arenalle odotetaan useampaa sataa KuPS:n kannattajaa omiensa tueksi. Itse ottelu päästään pelaamaan upeassa kesäkelissä, joskin kova hellekeli tuo myös oman mausteensa kärkikamppailuun.

Kuopion Palloseura jäi keskiviikkoisen Suomen Cup-ottelun jälkeen omalle etelän leirilleen pääkaupunkiseudulle. Kuopiolaiset harjoittelivat torstaina Valkeakoskella ja perjantaina Helsingissä, joten seurassa on annettu joukkueelle mahdollisimman hyvä valmistautuminen lauantain otteluun.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari odottaa HJK-ottelusta jälleen pienten marginaalien ottelua, jossa pienet yksityiskohdat tulevat ratkaisemaan paremmuuden.

- Vaikka HJK:lla on nyt muutama tuloksellisesti heikompi peli alla, sillä ei ole enää lauantaina mitään merkitystä. Uskon, että molemmat joukkueet ovat todella latautuneita tähän matsiin ja varmasti aiempien koitosten tapaan marginaalit joukkueiden välillä ovat hyvin pienet, KuPS-luotsi ennakoi.

HJK-otteluihin joukkueen latausta ei tarvitse erikseen kaivaa. 31-kertainen Suomen mestari herättää jokaisessa sarjan joukkueessa erilaisen tunnelatauksen.

- Meillä on todella hieno peli edessä lauantaina. Nämä ovat niitä hetkiä ja pelejä, joita jokainen urallaan haluaa pelata. Lähdemme hakemaan jokaisesta pelistämme kolmea pistettä ja sama lähtökohta on myös tähän otteluun. Haluan, että meidän intohimomme ja positiivinen tunnetila välittyy kentällä ja saamme myös kovan kannatuksen mahtavilta faneiltamme, Valakari tunnelmoi.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat viime aikoina olleet tasaisia vääntöjä, eikä paremmuutta ole saatu ratkaistua ainakaan maalien valossa. Tasapeliin on päädytty viisi kertaa putkeen, viimeksi reilu kuukausi sitten Kuopiossa. Klubin edellinen voitto KuPSista on lähes kahden vuoden takaa, elokuulta 2020.

– Uskon, että näemme hyvän Veikkausliiga-matsin. KuPS-pelit ovat olleet viimeisen kahden kauden aikana todella tasaisia, ja vaikka maaleja ei ole kauheasti nähty, on peli ollut laadukasta Veikkausliigafutista, Koskela muistuttaa.

Lauantain kärkikamppailusta ovat HJK:lta loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Valtteri Moren, Perparim Hetemaj, Joona Toivio sekä Riskin veljekset. Loukkaantumisesta toipunut Miska Ylitolva on sen sijaan kipeänä. Nassim Boujellab puolestaan on sivussa sopimuskiemuroiden vuoksi. Positiivisiakin uutisia on: edellisen ottelun huilannut Johannes Yli-Kokko sekä huhtikuussa Seinäjoella loukkaantunut Santeri Väänänen ovat jälleen valmennuksen käytettävissä.

Keltapaitojen vahvuudesta lauantaina ovat edelleen varmuudella sivussa Nika Sitchinava ja Joona Veteli. Myöskään Filip Valencic ei ole pelikelpoinen ennen kansainvälisen siirtoikkunan aukeamista 13. heinäkuuta.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Simani Peiman

HJK - KuPS Bolt Arenalla lauantaina 2.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut