AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2

11

(0-0)

Yleisöä 1108

SJK
3-5-2
vko.20 // 16.5.2022

Ennakko: FC Haka-SJK

Ennakko: FC Haka-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja SJK kohtaavat tiistaina Valkeakosken Tehtaan kentällä.

FC Hakalla on alla kolmen tappion putki, mutta SJK katkaisi tappioputkensa viime perjantaina Vaasassa, kun se haki voiton Daniel Håkansin maalilla.

Haka on SJK:sta kolmen pisteen päässä, eli voitolla SJK voisi nousta tasapisteisiin. Samoissa pistemäärissä on useampi joukkue ja voitoilla voisi nousta taulukossa nopeasti ylöspäin.

Selvää on se, että Haka ei tule antamaan mitään ilmaiseksi.

– Varmasti kova peli tulossa. He saivat pienen boostin siitä paikallispelistä, varmasti helpotusta puserossa. SJK on agressiivinen, prässää korkealta ja suht isokokoinen joukkue, että kyllä siinä on taas hommaa meillä, Teemu Tainio ennakoi FC Hakan sivuilla.

Viime kaudella Haka ja SJK tarjosivat molemmissa kohtaamisissaan todellista maali-ilottelua, sillä molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa 4-0. Jälkimmäisestä, Tehtaan kentällä pelatusta ottelusta, alkoi koskilaisten huima loppukiri, mikä siivitti valkopaidat aina kahdeksannelle sijalle asti. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat tammikuun harjoitusottelussa, mikä oli molemmille vuoden 2022 ensimmäinen ottelu. Tuolloin ajankohtaan nähden hyvätasoinen ottelu päättyi tasan 1-1. Hakan maalista vastasi muutoinkin pirteästi ottelussa esiintynyt Oiva Laaksonen.

Janne-Pekka Laine tekee tiistaina paluun kokoonpanoon pienen sairastelun jälkeen, mutta Salomo Ojala samoin, kuin Vigori Gbe ovat edelleen sivussa.

- Saadaksemme voiton meidän piti kaivaa syvältä, puolustaa tiukasti ja taistella tulos. Sen me mielestäni teimme. Joissain peleissä olemme pelanneet hyvin, mutta emme saaneet silti sitä tulosta. Nyt näytimme taisteluasennetta, ja kun aiemmin olemme päästäneet paljon maaleja, niin nyt puolustimme boksiamme tiukasti ja saimme nollapelin, mikä on meille todella tärkeää. Eli tärkeintä siitä pelistä oli vain voitto ja nollapeli omissa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez perjantain voittoon päättynyttä Pohjanmaan derbyä.

Katseet SJK:ssa on käännetty kuitenkin pikaisesti jo Hakan kohtaamiseen.

– Seuraava peli tulee nyt nopeasti, ja siksi meidän tulee maksimoida tämä aika, että olemme varmasti palautuneet ja valmiina siihen. Pelaamme myös taas vieraskentällä, jälleen hieman erilaisella alustalla, mikä tarkoittaa, että vastustajalla on muutaman tunnin etu omassa palautumisessaan. Siitä tulee varmasti jälleen vaikea ottelu, mutta olemme siihen taas valmiita ja valmiita tekemään kaiken uudelleen, jotta saamme heti toisen voiton perään, Gómez jatkaa.

– Rankan jakson jälkeen mikä meillä oli, on nyt tärkeää saada muutama voitto putkeen, ja saada samalla lisää pisteitä.

Tähän otteluun SJK:n miehistöön tekee paluun puolustaja Cristhian Valencia, jonka pelikielto päättyi. Kaikki pelaajat ovat muuten käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Derbyssä tuli kolhuja muutamalle pelaajalle, mutta tiedossa ei ole niiden vuoksi isompia loukkaantumisia.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Millner Max
AET 2: Vuorinen Juuso
4.ET: Siukkola Lassi

FC Haka-SJK Tehtaan kentällä tiistaina 17.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, SJK:n verkkosivut