AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

01

(0-1)

Yleisöä 1320

FC Honka
4-5-1
#20 Rale
vko.25 // 21.6.2022

Ennakko: VPS-FC Honka

Ennakko: VPS-FC Honka

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS ja FC Honka mittelevät keskiviikkona Vaasassa.

Kymmenen kierroksen jälkeen VPS:llä on kasassa 13 pistettä, ja sarjataulukossa se majailee Veikkausliigan erittäin tasaisessa keskikastissa. VPS:n pelillinen taso on ollut hyvää, ja joukkueen tasosta kertoo esimerkiksi se, että maaleja on tehty eniten koko Veikkausliigassa. Viimeisessä ottelussaan VPS kävi hakemassa kolme pistettä Helsingistä, voittaen HIFK:n numeroin 1–5 Aleksi Pahkasalon, Kalle Multasen, Roni Huddin, sekä kahden Steven Morrisseyn maalin siivittämänä.

– Kova ottelu tulossa varmasti. Honka on tosi taitava joukkue. He ovat hyvässä vireessä ja ottivat hienon voiton KuPS:sta viikonloppuna. He ovat ilman muuta joukkue, joka tulee taistelemaan kärkisijoista loppuun asti, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo seuransa verkkosivuilla.

– Meilläkin on hyvä vire päällä. Olemme voittaneet kaksi viimeistä liigapeliä, ja sitten vielä siinä välissä pelasimme 0–0 tasapelin Cup-ottelussa HJK:ta vastaan. Olemme muutenkin kotipeleissä pystyneet haastamaan kärkijoukkueita hyvin pelillisesti, vaikka emme ole saaneet tulosta aikaiseksi, Nuorela huomauttaa.

Honka lähtee Vaasaan alla komea kotivoitto KuPS:sta. Agon Sadiku ja Rui Modesto viimeistelivät maalit ensimmäisen vartin aikana ja lopun aikaa Hongan puolustus Maksim Rudakov viimeisenä lukkonaan piti maalinsa puhtaana.

Honka on keskiviikon otteluun lähdettäessä sarjan kolmannella sijalla. Ero neljäntenä olevaan, ottelun enemmän pelanneeseen AC Ouluun on kaksi pistettä. Kärkikaksikko KuPS-HJK on kuusi pistettä edellä, mutta KuPS on pelannut yhden ja HJK kaksi ottelua Honkaa enemmän. Voidaan siis sanoa, että keltamustien alkukausi on sujunut hienosti.

Kotijoukkue VPS:n riveistä löytyy peräti kolme neljän maalin miestä, Tete Yengi, Kalle Multanen ja Steven Morrissey. Aleksi Pahkasalo on säestänyt kolmella osumallaan. VPS onkin koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue kahdellakymmenelläyhdellä maalilla. Omiin vaasalaisilla on uponnut neljätoista osumaa.

– VPS on kieltämättä ollut vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja meidän täytyy löytää keinot estää heidän tehokkaat hyökkäyksensä. Saamme varmasti luotua omat paikkamme pelissä, mutta tehokkuutta pitää parantaa viime pelistä. Kaiken kaikkiaan tulossa on varmasti vauhdikas peli, Honka-puolustaja Matias Rale ennakoi.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Jantunen Olli
AET 2 : Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Pohjoismäki Toni


VPS-FC Honka Elisa Stadionilla keskiviikkona 22.6. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, VPS:n verkkosivut