AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

22

(1-0)

Yleisöä 1629

FC Haka
3-4-3
vko.25 // 21.6.2022

Ennakko: SJK-FC Haka

Ennakko: SJK-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

SJK ja FC Haka kohtaa Veikkausliigan ottelussa keskiviikkona 22.6. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Viime lauantaina SJK palasi Veikkausliigassa maajoukkuetauolta pelaten 1-1 -tasapelin FC Interin kanssa. FC Haka puolestaan voitti IFK Mariehamnin 3-2.

– Uskon, että keskiviikon pelistä tulee kova, sillä Haka sai taas itseluottamusta takaisin edellisen pelin voitosta. Me taas esitimme mielestäni hyviä otteita kahdessa edellisessä ottelussamme kovaa Interiä vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez seuransa verkkosivuilla.

– Meidän tulee pitää peli samalla tavalla kontrollissa kuin niissä otteluissa, mutta samalla pitää pystyä luomaan enemmän tilanteita hyökkäyskolmannekselle. Meidän on pitänyt viime peleissä luoda todella paljon paikkoja, että saamme maaleja, ja maalit auttavat meitä voittoon, Gómez jatkaa.

Viime viikolla SJK pelasi kaksi ottelua, kun maanantaina oli ensin Suomen Cupin ottelu ja lauantaina Veikkausliigan ottelu.

– Nyt kun pelit tulee kuitenkin kovalla tahdilla, niin tärkeintä on saada pelaajat palautumaan hyvin, jotta he pystyvät parhaimpaansa taas keskiviikkona, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Jotkut pelaajat pelasivat isot minuutit ja pieniä kolhujakin on saattanut tulla. Isomman osuman sai kuitenkin puolustaja Matej Hradecky, jonka pelaaminen keskiviikkona on ainakin vielä epätodennäköistä. Mehmet Hetemaj puolestaan loukkaantui jo maanantain Suomen Cupin ottelussa ja on varmuudella edelleen sivussa tällä viikolla. Alkukauden aikana loukkaantumisista kärsinyt Jake Jervis on kuitenkin palannut harjoituksiin ja saattaa olla taas mukana keskiviikkona. Myös viime ottelun huilannut Matias Vainionpää on palannut normaalisti harjoituksiin ja mukana keskiviikkona. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Joukkueiden välisestä edellisestä kohtaamisesta on vain kuukausi aikaa. Tuolloin Tehtaan kentällä pelattu ottelu päättyi lopulta tasan 1-1 Hakan Janne-Pekka Laineen lisäajalla tekemän tasoitusosuman myötä. Tämän jälkeen Haka on pelannut viisi ottelua ja hävinnyt ainoastaan Helsingin Jalkapalloklubille. Veikkausliigassa taskuun on jäänyt IFK Mariehamn -voiton lisäksi tasapeli FC Lahtea vastaan ja Suomen Cupissa voitot KTP:sta, sekä Hämeenlinnan Jalkapalloseurasta.

Koskilaisten päävalmentaja Teemu Tainio korostaakin erityisesti lauantaista voittoa Tehtaan kentältä.

– Meillä on nyt voitto alla, niin se on tosi hyvä lähtökohta otteluun. Toki SJK varmasti näkee tämän ottelun siten, että Haka on pakko voittaa.

– Me ollaan nyt kuitenkin päästy tosi hyvin treenaamaan ja kehitetty omaa peliä haluttuun suuntaan, Tainio kommentoi Hakan sivuilla.

Tainio lähtee Pohjanmaalle luottavaisin mielin.

– Minulla on itsellä tosi hyvä fiilis huomisesta. Kyllä me lähdetään hakemaan kolme pistettä Seinäjoelta!

Tainiota ilahduttaa erityisesti myös terveystilanne, sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on sivussa.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1 : Koskinen Samu
AET 2 : Lemettinen Jouni
4.ET: Juusola Mikko


SJK-FC Haka OmaSP Stadionilla keskiviikkona 22.6. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.