AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

11

(1-1)

Yleisöä 1462

FC Inter
3-4-3
vko.24 // 17.6.2022

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

Kuva: Mika Alavesa

SJK saa lauantaina vieraakseen FC Interin otteluun, joka on samalla päätapahtuma OmaSp Stadionin Superlauantaissa.

Joukkueet kohtasivat toisensa tällä viikolla jo maanantaina Suomen Cupin neljännesvälierässä. Tuo ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tasan 1-1 ja rangaistuspotkukilpailussa voiton vei FC Inter. Nyt on SJK:lla takaisinmaksun aika, ja SJK lähtee hakemaan pelistä täyttä pistesaalista.

– Meidän maanantainen kohtaamisemme oli hieman kuin suolaa haavoihin. Varsinkin kaiken sen jälkeen, mitä ottelussa tapahtui. He saivat maalinsa kimmokkeen kautta, alueen ulkoa lähteneestä vedosta, ja me pääsimme monta kertaa heidän muotonsa sisään. Lopulta 90 minuutin jälkeen mentiin suoraan rangaistuspotkuille, jonka hävisimme. Siitä jäi paljon hampaan koloon.

- Nyt pääsemme kohtaamaan heidät uudestaan lähes välittömästi, mikä on todella harvinaista. Otamme tämän toki täysin erillisenä otteluna, mutta samalla tietenkin otamme edellisestä ottelusta kaiken opin, mitä voimme tehdä paremmin, ja olemme entistä valmiimpia otteluun. Aiomme ottaa kolme pistettä lauantaina, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Interin keskikentältä oman roolinsa tällä kaudella napannut Markus Arsalo ennakoi erilaista peliä lauantaille.

– Odotan vähän erityyppistä peliä. Cupin pelit ovat kilpailullisia pelejä, mutta ne ovat kuitenkin cupin pelejä, liigapelit on erikseen. Luulisin, että kumpikin joukkue tekee muutoksia kokoonpanoonsa jonkin verran ja haemme vähän enemmän aggressiivisuutta. Olimme vähän lampaita viime pelissä. Nyt pitää näkyä enenmmän sitä halua, aggressiivisuutta ja kovempi tempoista peliä, jonka kautta ottelu on tasokkaampi, Arsalo toivoo.

Nuorukainen ei keksinyt yhtä suoraa syytä, miksi turkulaisten hyökkäyspeli ei päässyt alkuviikosta täyteen lentoonsa. Hän uskoo, että Huuhkajissa upean viime ottelun pelanneen Benjamin Källmanin paluu tuo ainakin rytinää Jesse Östin vartioiman maalin eteen.

– Pelasimme pallon kanssa ihan ok. Sorruin itse henkilökohtaiseen virheeseen ja päästimme maalin. Nyt koitetaan pitää nollat ja tehdä mielellään vähintään yksi maali enemmän kuin SJK.

– En oikeastaan tiedä, miksi emme päässeet oikein maalipaikoille. Oli meillä siellä joitakin keskityksiä ja muutamia laukauksia. SJK puolusti kyllä ihan hyvin, mutta meiltä puuttui selkeä hyökkääjä. Se vaikuttaa peliin, kun Beni tulee nyt takaisin ja pääsemme oletettavasti paremmin tonteille, kun saamme boksiin selkeän kohteen. Tämä helpottanee asiaa.

SJK saa peliin takaisin kaikki maajoukkueiden mukana olleet pelaajat täydessä iskussa, ja joukkuetta päästään valitsemaan lauantaille täydestä ryhmästä. Maanantaina isoja minuutteja maajoukkueissa pelanneet Daniel Håkans ja Matias Vainionpää huilasivat kokonaan, ja Pyry Hannola katsoi ottelun vielä vaihtopenkiltä. SJK myös kierrätti jonkin verran kokoonpanoa, tai peliin lähdettiin hieman erilaisella ryhmityksellä kuin ennen maajoukkuetaukoa. Lauantaina nähdään, jatketaanko samalla linjalla, vai tuleeko lisää muutoksia pelisysteemeihin.

– Olemme koko kauden harjoitelleet muutamia erilaisia taktisia ratkaisuja, ja nyt kokeilimme näitä edellisessä ottelussa. Samalla pyrimme saamaan pelaajia paremmin esiin, ja koitamme löytää heille parhaat roolit, joissa he auttavat eniten joukkuetta. Sitä kautta tämä vaikuttaa sitten pelaajien pelipaikkoihin, Gómez kertoo.

– Samalla tavalla myös Inter oli vaihtanut omaa ryhmitystään, ja he tulivat melko muuttuneella 5-4-1 ryhmityksellä otteluun. Siten he koittivat tehdä meidän pelinrakentamistamme vaikeaksi. Mutta olimme kärsivällisiä, ja pelaajamme pystyivät lopulta murtamaan heidän linjaansa, luoden puolittaisia maalipaikkoja heitä paljon enemmän.

Avainasemassa tulee Gómezin mukaan olemaan se miten hyvistä aihioista saadaan todellisia maalintekotilanteita.

– Nyt lauantaina meidän tulee olla jälleen entistä kärsivällisempiä, ja pitää pallo liikkeessä. Meidän tulee päästä useammin heidän selustaansa ja pitää päästä lähemmäs heidän maaliaan. Meidän täytyy pystyä luomaan puolittaisista paikoista parempia maalipaikkoja, ja luoda maalitilanteita muutenkin enemmän. Vain siten saamme myös enemmän maaleja, pohtii Gómez.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1 : Honkanen Jukka
AET 2 : Alakare Mikko
4.ET: Sariola Olli-Jussi


SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 18.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut