AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-3-3

12

(0-0)

Yleisöä 962

FC Honka
4-5-1
vko.21 // 28.5.2022

Ennakko: HIFK-FC Honka

Ennakko: HIFK-FC Honka

Kuva: Mira Lönnqvist

HIFK:n kolmen ottelun viikko saa päätöksensä sunnuntaina, kun kauden toinen Metroderby Honkaa vastaan pelataan Bolt Arenalla.

Honka on ennen lauantaina pelattavia Veikkausliigaotteluita sarjassa kolmantena neljällätoista pisteellä, joka on kertynyt neljän voiton, kahden tasapelin ja kahden tappion myötä. Vastustajan maaliverkkoja Honka on heiluttanut neljätoista kertaa, mikä on koko sarjassa neljänneksi eniten. Omiin pallo on uponnut kahdeksan kertaa, mikä taas on toiseksi paras saldo sarjakärki KuPS:n jälkeen.

Kauden ensimmäinen Metroderby joukkueiden välillä pelattiin Suomen Cupin 4. kierrokselle ja silloin HIFK oli vahvempi rangaistuspotkujen jälkeen. Vahva esitys Myyrmäessä antaa uskoa kotijoukkueelle siitä, että kauden toinen päänahka Hongasta olisi myös mahdollista saada Veikkausliigan puolella.

Tällä hetkellä Honka on kahden ottelun voitottomassa putkessa. AC Oulu voitti keltamustat kotonaan dramaattisesti loppuhetkien osumalla 2-1 ja viime kierroksella Tapiolassa Honka jäi hyvästä esityksestä huolimatta ilman maaleja ja pisteet jaettiin Ilveksen kanssa luvuin 0-0.

Kahdesta tuloksellisesti hieman heikommasta ottelusta huolimatta voidaan joukkueen alkukautta pitää suht onnistuneena. Sävelet voittojen tielle palaamiseenkin ovat selvät.

– Lähdemme yksinkertaisesti siitä, että pyrimme luomaan mahdollisimman paljon maalipaikkoja ja laittamaan niistä myös sisään. Samalla meidän täytyy puolustaa varmasti, välttää turhat virheet ja pitää nolla omassa päässä, Agon Sadiku toteaa Hongan sivuilla.

HIFK-joukkueen terveystilanne myös helpottuu. Cupin ottelussa kentällä kävi jo muun muassa Daan Klinkenberg sekä Jukka Halme, jotka olivat loukkaantumisten takia sivussa. Muista pelaajista Didis Lutumba-Pitah sekä Jusif Ali muiden muassa ovat piristäneet otteitaan ottelu ottelultaan.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Järvinen Jari


HIFK - FC Honka Bolt Arenalla sunnuntaina 29.5. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut