AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-4-2

11

(0-0)

Yleisöä 750

FC Lahti
4-3-3
vko.21 // 27.5.2022

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

FC Hakan viimeinen ottelu ennen kolmen viikon maaottelutaukoa pelataan lauantaina Tehtaan kentällä, jonne vieraaksi saapuu FC Lahti.

FC Lahti kohtasi keskiviikkona Suomen Cupin viidennellä kierroksella vieraskentällä Haminan Pallo-Kissat. Lahti kaatoi Kolmosessa pelaavan vastustajansa puolivaloilla lukemin 6-2. Macoumba Kandji onnistui kahdesti. Berat Köse, Chinedu Geoffrey, Alan Henrique ja Hysen Memolla osuivat kertaalleen. Lahti sai ottelussa paljon onnistumisia ja nostettua jälleen itseluottamusta viime sunnuntaina AC Oululle kärsityn 2-0-kotitappion jälkeen.

– Cupin onnistumiset pitäisi saada siirrettyä nopeampaan tempoon ja pienempään tilaan. Haluamme tuoda ne murtautumismallit huomisessa pelissä mukaan. Cupissa meillä oli pientä rotaatiota ja uusia pelipaikkoja pelaajilla, joten kaikki ei mene aina yksi yhteen suoraan, mutta pelissä oli paljon hyviä asioita, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli summasi edellisen ottelun.

Jos vieraat saivat harjoitella maalintekoa, niin samaa teki myös kotijoukkue. Haka haki niin ikään keskiviikkona vierasvoiton Suomen Cupin -ottelustaan KTP:a vastaan. 2-4 -voitossa maaliin valkopaidoista osuivat Stavros Zarokostas kahdesti ja Donaldo Acka, sekä Oliver Whyte kertaalleen.

Maalintekoharjoitusten lisäksi voitto ylipäätään oli tärkeä Hakan päävalmentaja Teemu Tainio alleviivaa.

– Voitto ja jatkopaikka auttaa palautumisessa ja näin ollen valmistautumisessa lauantaihin, mutta oli myös henkisesti erittäin tärkeä.

Tainio nostaa esiin, että erikoistilanteet tulevat olemaan lauantaina merkittävässä asemassa. Hakalla on tällä kaudella ollut niissä jonkin verran haasteita omassa päässä, mutta toisaalta taas hyökkäyspäässä erikoistilannepelaaminen on onnistunut hyvin. Joka tapauksessa focus on ollut joukkuepelissä ja valmentajalla on selvä näkemys, mitä huomisen koitoksessa hän haluaa nähdä.

– Meidän pitää olla hyvin ja kurinalaisesti puolustavia, mutta myös pelata rohkeaa hyökkäyspeliä. Sellainen koko joukkueen hyvä ja kypsä esitys.

FC Lahden tämän kauden vieraspelit ovat sujuneet. Liigassa neljästä ottelusta on ollut saldona kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Cupissa Lahti on napannut kolme vierasvoittoa ja Liigacupin ainoa vierasottelu päättyi lahtelaisten voittoon. Lauantaina Lahti lähtee hakemaan jatkoa hyville otteille vieraissa. Zeneli kuitenkin tunnustaa, että huominen vastustaja on vaikea.

– Huominen vastustaja on ollut meille aina vaikea ja on varmasti nytkin. Heillä on kyky muuttua pelin aikana taktisesti. He kykenevät muuttamaan pelaamista ja muotoa ja he ovat tehneet sitä useamman vuoden.

- Meidän pitää olla kärsivällisiä ja yhtenäisiä. Meidän pitää myös olla oikea-aikaisesti todella nopeita. Meidän täytyy kontrolloida pelitapahtumia pallon kanssa ja ilman palloa ja olla kurinalaisia. Olemme latautuneet ja valmistautuneet hyvin huomiseen peliin, Zeneli kertoo.

Haka kierrätti keskiviikkona pelaajia toisaalta antaakseen huilia paljon pelanneille, mutta myös loukkaantumisista johtuen. Lahti -ottelusta sivussa ovat varmuudella edelleen ainakin Vigori Gbe ja Salomo Ojala.

FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti sivussa vain pelikieltoinen Hysen Memolla ja loukkaantuneet Pyry Lampinen ja Lassi Järvenpää.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Hämäläinen Oskari


FC Haka-FC Lahti Tehtaan kentällä lauantaina 28.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Lahden verkkosivut