AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 1206

Ilves
4-4-2
vko.20 // 20.5.2022

Honka ja Ilves jäivät maaleitta (FC Honka-Ilves 0-0)

Honka ja Ilves jäivät maaleitta (FC Honka-Ilves 0-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja Ilves pelasivat Tapiolan Urheilupuistossa hiukan kaksijakoisen ottelun, mutta maaleja ei lopulta kummassakaan kenttäpäädyssä nähty.

Vierasjoukkue Ilves otti komennon ensiminuuteista alkaen. Petteri Pennanen väläytteli mainiota potkutekniikkaansa, ja Ilves sai hyviä keskityksiä boksiin. Vikkeläkinttuinen laitakiituri Tuomas Ollila hakeutui myös ahnaasti hyökkäysalueelle. Vedot maalia kohden antoivat kuitenkin odottaa itseään.

Kotijoukkueelta kesti parikymmentä minuuttia saada jutun juonesta kiinni. Pomppuisalla kentällä paine purkupallojen kiskaisuihin kasvoi molempien joukkueiden puolustuksessa. Honka-vahti Maksim Rudakov joutui olla varpaisillaan etenkin Pennasen ja Tucon kanssa. Toisessa päässä sama päti Rasmus Leislahdelle vauhdikkaiden Rui Modeston ja Edmund Arko-Mensahin kanssa.

Vesa Vasara oli tauolla juottanut suojateilleen käärmekeittoa, jonka voimin kotijoukkue kiristi otettaan pelistä. Jerry Voutilaisella ja kumppaneilla oli useampikin mukiinmenevä maalipaikka, mutta Ilveksen onneksi sihti oli kateissa.

Loppua kohden kamppailu meni ajoittain jopa ihan pystypainiksi. Pienten marginaalien pelissä kumpikaan joukkue ei halunnut päästää helppoa maalia kaksinkamppailuissa löysäilyn takia. Ilveksen viimeisenä lukkona Leislahti piti joukkuettaan pystyssä, kun keltamustat lisäsivät painetta.

Ilves ja Honka ovat viime vuosina pelanneet maalirikkaita otteluita, mutta tänään ei ollut yksi niistä. Tasapelipiste ei muuta kummankaan sarjasijoitusta; Honka jatkaa kolmantena, ja Ilves viidentenä. 0–0-tuloksen myötä Ilveksellä on nyt kaikkiaan 100 tasapeliä kasassa Veikkausliigan otteluista.