AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3
#8 Pennanen

10

(0-0)

Yleisöä 1967

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.19 // 14.5.2022

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Ahvenanmaan ylpeys IFK Mariehamn saapuu sunnuntaiksi Ratinan nurmelle Ilveksen vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat viimeisimmissä Veikkausliigan otteluissaan antaneet vahvoja näyttöjä, vaikka voitto antaakin odottaa itseään.

IFK ja Ilves ovat uudistuneet parin viime kauden aikana reilulla kädellä. Joukkueiden kohdatessa pari vuotta sitten Ratinassa, kävi kentällä 16 tupsukorvaa ja heistä nykyjoukkueessa vaikuttavat enää ainoastaan kaksi: Tatu Miettunen ja Tuure Siira.

Kuluva kausi on lähtenyt joukkueilta kaksijakoisesti. Molemmilla on kuudesta ottelusta kasassa seitsemän pistettä. Sarjasijoitukset ovat peräkkäin yhdeksäntenä ja kymmenentenä. Tamperelaisten maaliero on neutraali nolla, kun taas "Grönvitt" on pakkasen puolella.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén ammentaa uskoa viime viikonlopulta, jolloin Grönvitt oli hyvin lähellä katkaista kärkijoukkue KuPS:n pitkän tappiottoman putken.

- Olin todella tyytyväinen siihen esitykseen katsottuani ottelun vielä uudelleen. Meidän olisi oikeastaan pitänyt voittaa ja se olisi ollut hieno sulka hattuun. Ennen kaikkea puolustuksen osalta se oli hyvä peli, Norrmén kertasi.

- Nyt tulee kuitenkin ihan erilainen ottelu kuin KuPS:aa vastaan. Ilves pelaa merkittävästi suoraviivaisemmin kuin KuPS ja se merkitsee myös ihan erityyppistä puolustamista.

Maarianhaminassa pantiin merkille myös Ilveksen tappio viikolla cupissa omalle kakkosjoukkueelleen. Norrmén uskoo tämän kuitenkin tuovan vastustajalle nyt enemmän näyttämisen tarvetta.

- Itseluottamukseen tuli varmaan pieni särö, mutta eiköhän Ilves pyri käyttämään tätä ennemmin sytykkeenä. He tulevat varmasti hyvin aggressiivisesti tuollaisen p…aesityksen jälkeen.

Otsikoissa on tosiaan ymmärrettävästi viime päivinä pyörinyt Suomen cupin neljäs kierros, jossa Ilveksen edustusjoukkue kompastui kakkosjoukkueen vahvaan pelivireeseen.

– Sanotaan näin, että se peli on käsitelty. Etenkin ensimmäisen jakson osalta suoritus oli suorastaan häpeällinen. Emme halua palata siihen enää, vaan nyt keskitytään tulevaan, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio naulaa ja painottaa keskittymisen olevan nyt tiukasti sunnuntaissa.

Kallio linjaa saman tien, että sunnuntaina kotiyleisölle halutaan näyttää parasta osaamista. Hyvän peliesityksen paras höyste on kolme pistettä.

– Ennen kaikkea kyseessä on meidän kotimatsimme, ja haluamme esiintyä kolmen pisteen arvoisesti. Meidän pitää olla energisiä ja aktiivisia. Ei ole muuta tavoitetta, kuin ottaa voitto sunnuntaina, Kallio paaluttaa.

IFK Mariehamn on ennen sunnuntaita varsin lähellä sarjataulukon peräpäätä, mutta joukkue on kuitenkin kuudesta ottelustaan hävinnyt vain yhden ja nyt haussa on kauden ensimmäinen vierasvoitto.

- Ilves on meitä edellä sarjataulukossa, mutta… Olemme hyvin tasaisia Ilveksen kanssa, mutta he ovat niitä joukkueita, joiden edellä meidän pitäisi olla, Norrmén pyörittelee.

Keltavihreiden sunnuntain kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Ilari Mettälä ja Jorn Vancamp.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves-IFK Mariehamn Ratinan stadionilla sunnuntaina 15.5. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, Ålandstidningen