AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

22

(1-1)

Yleisöä 1691

HIFK
4-4-2
vko.19 // 13.5.2022

Ennakko: FC Inter-HIFK

Ennakko: FC Inter-HIFK

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter yrittää palata lauantaina Veikkausliigassa takaisin voittojen tielle, kun se saa Veritas Stadionin nurmella vastaansa HIFK:n.

Täysi pistepotti kelpaisi luonnollisesti molemmille joukkueista. Interillä on alla kaksi tiukkaa tappioon päättynyttä ottelua ja IFK puolestaan on pelannut kauden kuusi ensimmäistä ottelua ilman voittoja. Helsinkiläisryhmä on saanut kasaan vasta kaksi tasapelipistettä.

Mixu Paatelaisen kädenjälki ja vaatimustaso näkyy HIFK:n joukkueessa enemmän ja enemmän joka ottelussa ja tämän allekirjoittaa myös HIFK:n puolustaja Pipe Saez.

– Olen sitä mieltä, että olemme valmistautuneet otteluun kunnolla positiivisessa ympäristössä. Joukkue on valmis taistelemaan ja voittamaan huomenna. Voimme arvostaa joukkueen kehitystä kauden aikana ja sitä, että voimme työstää peliämme selkeiden ajatusten ja tavoitteiden kanssa. Olen varma siitä, että voittoja alkaa tulemaan mahdollisimman nopeasti, Saez kommentoi ennen ottelua.

Inter kotijoukkueena haluaa varmasti nollata nopeasti parin viime ottelun pettymykset ja saa otteluun takaisin keskikentän moottorinsa, Petteri Forsellin. Näin ollen Inter lähtee otteluun kokoonpanollisesti hyvistä lähtöasetelmista. HIFK lähtee kuitenkin ennakkoluulottomasti haastamaan isäntiä huomenna.

– Inter-ottelusta on tulossa vaikea. Olen tästä varma, koska Inter on hyvä joukkue. Uskon, että voimme voittaa huomenna meidän omilla vahvuuksillamme ja puolustamalla aggressiivisesti. Tulemme saamaan omat mahdollisuutemme ottelussa, joten meidän täytyy vain tehdä niistä maalit ja olla puolustuksellisesti yhtä varmoja kuin viime ottelussa, Pipe ennakoi ottelun aattona.

Inter-pakki Jussi Niska haluaakin muun joukkueen tavoin ahnaasti palata takasin voittokantaan ja toivoo, että oma joukkue selviäisi lauantaina ilman punaisia kortteja tai rankkarivihellyksiä.

– Joukkue on äärimmäisen sisuuntunut ja valmis ottamaan kolme pistettä kotikentällä. Totta kai punaiset kortit ovat vaikeuttaneet pelaamista, mutta joukkueena ollaan reagoitu niihin hyvin. Ei olla jääty murehtimaan, vaan taisteltu ja pelattu niin hyvin kuin vain 10 pelaajalla mahdollista. Kyllä meillä on vain yksi tavoite peliin ja se on kolme pistettä. Etenkin, kun pelaamme kotikentällä, Niska lataa.

Paatelainen ei ole valmentajana hiljaisimmasta päästä. Niska uskoo, että kentällä nähdään loppuun asti taisteleva vierasjoukkue. Oma pelitapa täytyy pitää ajoittaisen paineen alla mielessä.

– Odotan ottelusta kovaa, fyysistä taistelua joukkueiden välillä. Pyrimme pitämään palloa ja luomaan paljon vaarallisia tilanteita ja tietenkin tekemään maaleja. HIFK on vahva vastahyökkäyksissä, joten niissä meidän on oltava tarkkana, nuorukainen povaa.

HIFK:n kokoonpano on elänyt viime otteluissa, mutta positiivista on ollut jokaisen pelaajan valmius hypätä kentälle koska tahansa. Taktiset kuviot selviävät vasta huomenna ennen ottelua, joten jonkinlaista yllätysmomenttia voidaan povata huomiselle, sillä HIFK:n koostumuksesta ja kokoonpanosta ei voi olla varma kuin vasta juuri ennen aloituspotkua. HIFK:n positiivinen vire on näkynyt myös katsomossa, jolle Pipe haluaa antaa erityisen kiitoksen.

– Faneille haluan sanoa ison kiitoksen, että he ovat tukenamme joka ottelussa. Ei ole väliä, pelaammeko kotona vai vieraissa, koska he ovat aina joukkueen mukana. Toivottavasti voimme juhlia voittoa heidän kanssaan huomenna.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Stenman Samuli


FC Inter-HIFK Veritas Stadionilla lauantaina 14.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, HIFK:n verkkosivut