AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

21

(0-0)

Yleisöä 1354

FC Honka
4-3-3
vko.19 // 12.5.2022

Ennakko: AC Oulu-FC Honka

Ennakko: AC Oulu-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu saa torstaina vieraakseen Liigacupin mestarin ja vahvasti myös Veikkausliigakauden aloittaneen FC Hongan.

Honka lähtee perjantain otteluun kolmen Veikkausliigaottelun voittoputkessa, jossa ovat kaatuneet SJK, FC Lahti ja FC Inter. Ennen Inter-ottelua keltamustien Suomen Cup-urakka päättyi rangaistuspotkukilpailun jälkeen tappioon HIFK:lle.

AC Oulu tiedostaa hyvin vastustajan vaarallisuuden ja päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan edessä on kova haaste.

- Annoimme pelaajille kaksi päivää vapaata HIFK-ottelun jälkeen ja aloitimme sen jälkeen keskittymisen Honka-otteluun, Duarte kertoi.

- Edessä on haastava ottelu, sillä Honka on tämän sarjan parhaita joukkueita ja varmasti vahvimpia tällä hetkellä. Uskon että he sijoittuvat paljon korkeammalle tällä kaudella kuin viime vuonna. He ovat muuttaneet pelaamistaan viime kausista, Honka pelaa pallonhallinnan lisäksi myös nopeita hyökkäyksiä erittäin hyvin.

Duarte uskoo kuitenkin, että Laivastonsiniset pystyy tarjoamaan kovan vastuksen Hongalle perjantaina Raatissa.

- Pystymme kuitenkin taistelemaan pisteistä. Täytyy saada vain paras irti pelaajista, he ovat ehdottomasti valmiita antamaan taas parhaansa. Vastustaja on ehkä ennakkoon vahvempi, mutta uskon että meillä on keinot tasoittaa tilanne.

Yhteensä kolmetoista pistettä kerännyt Honka on ennen torstaina pelattavia Veikkausliigaotteluita sarjassa kolmantena. Kolmetoista kertaa vastustajan verkkoja heiluttaneet keltamustat ovat myös koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue.

Hongan sisäisen maalipörssin kärkinimet ovat kolmen maalin Agon Sadiku ja Jerry Voutilainen. Joukkueessa on kuitenkin ollut alkukaudella onnistujia erittäin laajalla rintamalla, puolustuspäästä ja maalivahdista lähtien, aina keskikentän kautta hyökkäykseen.

– Olemme hyvässä vireessä, koko joukkue tekee hommia korkealla tasolla. Ilmapiiri joukkueessa on erittäin hyvä ja sen näkee jokaisissa harjoituksissa. Meidän tulee kuitenkin muistaa jatkaa kovaa jokapäiväistä työtä ja pysyä nöyrinä jatkaaksemme hyvien tuloksien ottamista, toppari Aldayr Hernández kommentoi Hongan verkkosivuilla.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Niinimäki Pietu


AC Oulu-FC Honka Raatin stadionilla perjantaina 13.5. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: ACO TV, FC Hongan verkkosivut