AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

01

(0-0)

Yleisöä 3809

SJK
3-5-2
#25 Håkans
vko.19 // 13.5.2022

SJK vei Pohjanmaan derbyn (VPS-SJK 0-1)

SJK vei Pohjanmaan derbyn (VPS-SJK 0-1)

Kuva: Apollo Photo

Daniel Håkansin upea soolomaali ratkaisi voiton SJK:lle Vaasan Elisa Stadionilla. VPS painosti kovaa läpi ottelun, mutta SJK tukki syöttösuunnat ja iski hyvin vastaan.

VPS aloitti kovalla prässillä tuttuun tapaan ja onnistuikin sen kautta tekemään SJK:n pelin vaikeaksi. Kotijoukkue sai myös muutamia erikoistilanteita, yksi pahimmista tuli 8. minuutin kohdilla, kun Sebastian Strandvall pääsi lempipaikoilleen, noin 20 metrin päähän maalista antamaan vapaapotkua. SJK:n onneksi veto meni reippaasti yli ja katsomoon.

SJK sai paikkansa vastahyökkäyksistä. Varsinkin Jake Jervis oli niissä vaarallinen ja yleensä hänet lähetti vauhtiin puolustuksessa pitkästä aikaa avauksessa pelannut Matias Vainionpää. Puolen tunnin kohdalla Jervis pääsi juuri tällaisesta tilanteesta yksin läpi ja hän koitti sijoittaa pallon taka-alakulmaan. VPS-maalivahti Oskari Forsman kuitenkin sai hieman kättä väliin, ja pallo meni tolpan väärältä puolen ohi.

Jesse Öst sai myös tehdä muutaman hyvän torjunnan, kun palloa tuli SJK:n boksiin useampaan kertaan. Vielä ennen taukoa Jervis pääsi jälleen linjan taakse. Nyt toiselta laidalta. Forsman tuli jälleen loistavasti vastaan ja katkaisi hyökkäyksen kuudentoista kaarella.

Toisen puoliajan alkuun SJK iski. Daniel Håkans sai pallon oikealla laidalla ja hän leikkasi sisään boksiin harhautellen koko VPS-puolustuksen. Håkansille maali oli kauden ensimmäinen ja toinen SJK:ssa. Se tuli myös hienosti kannustaneen SJK-kannattajajoukon eteen.

Kymmenen minuutin päästä maalista Jake Jervis sai pallon keskialueella kotijoukkueen painostuksen jälkeen, ja hän koitti nostaa sen välittömästi yli kaukana maalistaan olleen Oskari Forsmanin yli. Pallo meni yli Forsmanin, mutta samalla myös yli maalin.

VPS-painosti todella kovaa ja haki maalia, mutta SJK puolusti uhrautuvasti ja viimeisenä lukkona oli maalivahti Jesse Öst. SJK sai paikkansa vastahyökkäyksillä ja erikoistilanteista. Pari kertaa VPS vaati pilkkua maalinedusruuhkatilanteista, mutta erotuomari ei virhettä näissä nähnyt. SJK kesti ja katkaisi tappioputken ottaen samalla jälleen kerran Pohjanmaan herruuden.