AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

21

(0-1)

Yleisöä 2012

Ilves
4-3-3
vko.18 // 7.5.2022

Ennakko: HJK-Ilves

Ennakko: HJK-Ilves

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK ja Ilves ottavat sunnuntaina toisistaan mittaa Helsingin Bolt Arenalla.

15 pistettä kerännyt Klubi on kuuden pelatun ottelun jälkeen Veikkausliigan jaetulla kärkipaikalla yhdessä ottelun vähemmän pelanneen KuPS:n kanssa. Ilves puolestaan on kuudentena saalistettuaan viidestä ottelusta seitsemän pistettä.

HJK:n päävalmentajalla Toni Koskelalla on selvä näkemys siitä, mitä joukkueen täytyy parantaa tiistain Inter-ottelusta.

– Lopussa Inter sai kahdeksaan minuuttiin yhdeksän erikoistilannetta. Siinä olisimme voineet olla fiksumpia, ettemme antaisi turhia vastustajalle turhia erikoistilanteita – ne olivat periaatteessa ainoita hetkiä, joissa Inter pystyi haavoittamaan meitä. Muuten peli oli käytännössä täysin kontrollissamme, Koskela kertoo HJK:n sivuilla.

Maalinteko on ollut Klubille haastavaa alkukaudella, ja joukkueen fokus on sen kehittämisessä.

– Pääpaino on siinä, miten pystymme olemaan jatkuvasti vaarallisempia, luomaan sekä enemmän että parempia maalipaikkoja ja tekemään parempia ratkaisuja vastustajan boksin lähellä. Tällä hetkellä meillä on paljon keskityksiä, mutta joissain hetkissä meidän kannattaisi syöttää boksin ympärillä tai sen sisään, jotta löytäisimme itsemme vielä paremmista syöttö- ja maalintekopaikoista.

HJK:n pelaajatilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia: sunnuntaina ovat loukkaantuneina varmuudella sivussa Matti Peltola, Santeri Väänänen sekä Riskin veljekset Riku sekä Roope.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallion suojatit odottavat tyynenä sunnuntain kovaksi tiedettyä kamppailua. Ehjä harjoitusviikko on mahdollistanut huolellisen valmistautumisen.

– Ollaan saatu normaaliin peliväliin pari lisäpäivää. SJK-matsista palauteltiin yksi päivä extraa ja sitten on tiistaista asti valmistauduttu HJK-peliin. Sinällään normaalia työntekoa ja tänään on vielä viimeinen silaus valmistavissa harjoituksissa, Kallio kertoo Ilveksen sivuilla.

– Meidän koko joukkueen puolustuspelaaminen tulee olemaan avainasemassa. Pallollisessa pelissä haetaan tiettyjä juttuja, joilla Klubia voi horjuttaa. Helppoa se ei tule olemaan, ja keskittyminen ei saa herpaantua. Klubilla riittää taitoa joka pelipaikalle, riippumatta siitä, mikä nimi lukee selässä, Kallio miettii.

Varmoja poissaolijoita Ilveksen kokoonpanosta ovat loukkaantuneet Ilari Mettälä ja Jorn Vancamp. Lisäksi Kai Meriluoto joutuu olemaan sivussa, sillä lainasopimus estää emoseuraa vastaan pelaamisen.

– Klassinen viisaus on, että aina pitää löytyä uusia vastuunkantajia. Kun sauma tulee, niin jonkun muun pitää astua niihin tyhjiin saappaisiin, Kallio päättää.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Munukka Antti


HJK-Ilves Bolt Arenalla sunnuntaina 8.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut