AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 810

KuPS
4-3-3
vko.18 // 7.5.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen voitosta voittoon alkukaudella edenneen Kuopion Palloseuran.

Kotijoukkue IFK Mariehamnilla on Veikkausliigassa alla 0-4-tappio FC Interille – tosin Suomen Cupissa viikolla pettymystä hiukan pyyhittiin pois selvällä voitolla FC Ålandista. Inter-ottelussa Grönvitt jäi isäntien jalkoihin jo avausjaksolla.

- Pelaajat osoittivat luonnetta ja ylpeyttä toisella 45-minuuttisella. Olisi ollut vielä piinallisempaa, jos murskajaiset olisivat jatkuneet toisella jaksolla, IFK-luotsi Daniel Norrmén kaivaa positiivistakin edellisottelusta.

Nyt kotijoukkueella on oman yleisönsä edessä näytön paikka, mutta vastuskin on erittäin kova. Norrmén painottaakin sitä, että KuPS:lta ei irtoa yhtään mitään ilmaiseksi.

- Meidän pitää pystyä maksimisuoritukseen, jotta meillä on mahdollisuus yhteen tai kolmeenkin pisteeseen, "Ahna" sanoo.

- Haluan että osoitamme oikeanlaista luonnetta ja sunnuntaina kentälle WHA:lla juoksee revanssihenkinen joukkue.

IFK Mariehamnilta on varmuudella sivussa cupin ottelussa loukkaantunut Patrik Raitanen. Myös Jean-Christophe Coubronnen pelaaminen on hyvin epävarmaa.

KuPS:n alkukausi on ollut äärimmäisen vahva. Viime ottelussa VPS:aa vastaan KuPS dominoi kenttätapahtumia varsinkin ottelun avausjaksolla, mutta toisella puoliajalla keltapaitojen peli hieman hajosi – jälleen.

Kuopiolaisten suuria kehityskohtia onkin tasapainoisen 90-minuuttisen pelaaminen. Käytännössä KuPS:n kauden jokainen ottelu on ollut hivenen kaksijakoinen, mutta toisaalta yhdessäkään ottelussa KuPS:lla ei ole ollut puolustuksellisesti suurempaa hätää myöskään joukkueen jouduttua puolustamaan syvältä.

Toukokuun lopussa KuPS:lla on myös alkukautta hieman tiiviimpi ottelurytmi, kun Kanarialinnut pelaavat kolmeen viikkoon viisi ottelua.

- Tietynlainen uusi jakso lähtee nyt käyntiin, kun pelejä alkaa tulla kovempaan tahtiin. Uskon, että se sopii meille. Toki tiiviimpi pelitahti muuttaa hieman meidän arjen luonnetta, kun harjoittelun määrä vähenee ja pelejä on enemmän, pohtii päävalmentaja Simo Valakari KuPS:n sivuilla.

Päävalmentaja näkee IFK:n joukkueena, jonka suurimpien vahvuuksien kanssa KuPS:n tulee olla tarkkana. Saarelaisten suurina vahvuuksina KuPS-luotsi näkee tilanteenvaihtopelaamisen.

- IFK Mariehamn on joukkue, jolla on selkeät vahvuudet – mutta toisaalta myös selkeät heikkoudet. Se tarkoittaa omassa pelaamisessamme sitä, että meidän on oltava äärimmäisen tarkkoja siinä, miten noudatamme omaa pelisuunnitelmaamme. Keskittymisen on pysyttävä kasassa täydet 90 minuuttia, Valakari näkee voiton avaimet.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Juvonen Elias
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Vuorinen Juuso


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 8.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut