AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3
#18 Sadiku

21

(0-0)

Yleisöä 755

FC Inter
4-3-3
#21 Tamminen
vko.18 // 6.5.2022

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pääsee lauantaina pelaamaan Tapiolan urheilupuiston kotikentälleen ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella, kun keltamustat kohtaavat kello 17.00 alkaen FC Interin.

Vahvan alkukauden pelannut Honka on sarjassa kolmantena kymmenellä pisteellä. Avausottelussa HJK:lle tulleen niukan tappion jälkeen kaatuivat Haka, SJK ja FC Lahti, IFK Mariehamnin vieraana päädyttiin 1-1 luvuin pistejakoon.

Myös lauantain vierasjoukkueen, FC Interin alkukausi on sujunut hyvin. Turkulaiset ovat neljäntenä, Honkaa pisteen perässä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Interin tasapelisarake näyttää vielä nollaa, kun tulokset ovat jakautuneet kolmeen voittoon ja kolmeen tappioon. Sinimustat juhlivat voittoja AC Oulua, IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan. Tappiot sen sijaan on kirjattu KuPS:ia, Hakaa ja HJK:ta vastaan, jonka Inter on siis kohdannut jo kahdesti.

Interin keskikentällä isoja minuutteja raatanut Tommi Jyry osaa arvostaa joukkueen alkukauden pistesaldoa.

– Yhdeksän pistettä on ihan ok saldo, koska alkukauden ohjelma on ollut kova. Täysin se ei kuitenkaan tyydytä, koska kaikki tietävät, että meillä voisi olla pisteitä enemmänkin. Koen, että yhdeksän pistettä on aika lailla just sen verran, kun ollaan ansaittu alkukauden esitysten perusteella. Kova halu on kuitenkin alkaa voittamaan nyt pelejä ja aloittaa se heti Tapiolassa, Jyry painottaa.

Tehtävä ei ole helppo, sillä Honka haluaa palata tällä kaudella isojen poikien leikkeihin syksyn mestaruussarjaan. Viime kausi meni Vesa Vasaran ryhmältä penkin alle, kun joukkue oli lopputuloksissa vasta yhdeksäs.

– Honka on alottanut liigan hyvin. Hyvä joukkue, jossa on paljon taitoa. Ollaan kuitenkin käyty heitä läpi ja tiedetään, mihin iskeä huomenna, Jyry toteaa itsevarmana.

Honka ja FC Inter kohtasivat jo talvella Liigacupin finaalissa. Silloin Inter siirtyi ensin johtoon, kunnes Honka käänsi ottelun voitokseen Henri Aallon, Florian Krebsin ja Lucas Kaufmannin maaleilla.

– Odotan haastavaa ottelua. Inter osoitti Liigacupin finaalissa olevansa hyvä joukkue, ja he ovat pelanneet hyvin myös Veikkausliigassa. Meidän pitää pelata omaa peliämme, vaikka vastustaja prässäisikin korkealta. Olen iloinen, että pääsemme omalle kotikentällemme. Kaikki paikalle kannustamaan, Maksim Rudakov toteaa Hongan verkkosivuilla.

Rudakov on esittänyt vahvoja otteita Hongan maalilla. Yhdestä avauskokoonpanon paikasta on kuitenkin joukkueessa kova kilpailu. Suomen Cupin ottelussa maalilla torjui hyvällä tasolla 19-vuotias Honka-kasvatti Roope Paunio. Rudakov näkee kovan kilpailun peliajasta vain positiivisena asiana.

– Kova kilpailu nostaa kaikkien tasoa niin harjoituksissa kun peleissäkin. Meillä on oikein mahtava maalivahtiunioni, Rudakov sanoo.

Yksi mielenkiintoinen pelin sisäinen taisto tullaan käymään lauantaina keskikentän herruudesta. Hongan pelin yksi sieluista on Jerry Voutilainen, joka palkittiin juuri Veikkausliigan huhtikuun kuukauden pelaajana. Hän on tehoillut alkukauteen pistelukemat 3+1. Interiltä puuttuu Tapiolan taistosta Petteri Forsell, joka huilaa ottelun pelikiellon vuoksi.

– Voutilainen on hyvä pelaaja, jota vastaan on tullut pelattua aikaisemminkin. Ollaan niin hyökätessä kuin puolustaessa aktiivisia ja tehdään sitä kautta heidän peli vaikeaksi huomenna heti alusta asti, Jyry juonii.

– Petterin poissaolo vaikuttaa tietenkin jonkin verran meidän peliin, koska hän on ollut isossa roolissa alkukauden peleissä. Meillä on kuitenkin hyvää jätkää laittaa tilalle, enkä usko sen vaikuttavan liikaa meidän tekemiseen. Osoitettiin se jo Klubia vastaan viimeisen puolen tunnin aikana, keskikenttäpelaaja jatkaa.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Reitala Oliver


FC Honka-FC Inter Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 7.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut