AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2

02

(0-0)

Yleisöä 1178

VPS
3-5-2
vko.18 // 6.5.2022

Ennakko: FC Haka-VPS

Ennakko: FC Haka-VPS

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja VPS kohtaavat lauantaina Valkeakosken Tehtaan kentällä.

FC Haka on aloittanut kautensa pirteästi ja on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä. Kulunut viikko ei tosin ole ollut pelkkää riemumarssia, sillä viime lauantaina joukkue kärsi ruman tappion AC Oululle 3-0. Keskiviikkona sen sijaan tuli jatkopaikka Suomen Cupissa Ykkösen nousijasuosikki Turun Palloseuralle. Täyden päivätyön koskilaiset saivat kuitenkin tehdä, sillä ratkaisu tuli vasta rangaistuspotkukilpailussa.

– Eihän peli itsessään ollut mikään hyvä TPS:a vastaan, mutta tosi tärkeää, että saatiin voitto ja palattiin voittokantaan, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa valkeakoskelaisten verkkosivuilla.

– Nyt on taas tärkeä peli meille ja tavoitteena on vain ja ainoastaan ottaa voitto, niin saadaan kovalle toukokuulle hyvä startti.

Tainiolla on kova usko omaan joukkueeseen.

– Meillä on kahdesta kotipelistä kaksi voittoa ja Tehtiksellä on ollut loistava fiilis matseissa. Nyt on vielä odotettavissa paljon lapsia ja nuoria paikalle, niin tosi positiivinen fiilis lauantaita silmällä pitäen.

– Ollaan hyvin palauduttu keskiviikon ottelusta ja joukkue on iskussa, Tainio sanoo.

Vepsun maalivahti Oskari Forsman lähtee hyvillä mietteillä Valkeakoskelle, ja ennakoi pelistä tiukkaa kamppailua.

– Tehtaan kenttä on yksi Suomen legendaarisimmista stadioneista, ja siellä on aina kiva pelata. Tämä on totta kai molemmille joukkueille tärkeä peli. Toivotaan että me tällä kertaa voitetaan. Jokaisessa pelissä on se kolme pistettä jaossa, mutta koen, että Haka on näitä meidän päävastustajiamme, joten ei missään nimessä saisi ainakaan hävitä, kommentoi Forsman.

Keskiviikkona valkopaidat olivat liikkeellä ilman pelikieltoa kärsinyttä Luiyi de Lucasia, sekä loukkaantunutta Salomo Ojalaa. Lauantaina Lucas on jälleen pelikelpoinen ja kunnossa, mutta Ojala sen sijaan on vielä parisen viikkoa sivussa. Hänen lisäkseen pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on poissa, mutta muutoin kaikki ovat käytettävissä.

Sarjanousija VPS:n kausi alkoi lupauksia herättävästi, sillä joukkue otti kahdesta ensimmäisestä ottelustaan neljä pistettä. Ensimmäinen piste tuli sarja-avauksessa AC Oulua vastaan ja heti perään seuraavassa ottelussa vaasalaiset nöyryyttivät FC Lahtea 0-5. Kyseinen ottelu pelattiin tosin Vaasassa, sillä Lahden nurmi ei ollut vielä pelikunnossa.

Tuon jälkeen joukkue on kohdannut HJK:n, Ilveksen ja KuPS:n, joista kaikissa lopputuloksena oli tappio. Ilves -ottelua lukuun ottamatta, jopa odotetut tulokset, eikä kahdelle mestarisuosikille hävityistä kamppailuista kannata isommin murhetta kantaa. Tiistaina VPS sai vielä oivan kenraalin lauantaille, sillä se selvitti tiensä jatkoon Suomen Cupissa, voittamalla KPV:n selvin luvuin 1-5.

– Unelmastartti nousijajoukkueelle! Neljä pistettä kahdesta ekasta pelistä, mutta sitten tuli tappiot, toki niissä kovat vastustajat. Peliesitykset eivät ole olleet huonoja, mutta kolme tappiota alla, niin siitä lähtötilanteesta on vaikea kääntää tulokseksi, Tainio pohtii.

– Varmasti tulevat tähän peliin sillä mentaliteetilla, että Haka vastassa ja nyt on mahdollisuus ottaa pisteitä, Tainio arvelee.

Tainion mietteet vahvistaa myös Forsman.

– Meillä on hyviä juttuja meidän pelissämme. Meidän kuitenkin pitäisi pystyä pelaamaan vähän ehjempi ysikymppinen ja olla molempien maalien edessä vähän tarkempia. Jos me saadaan pikkuisen näitä asioita parannettua, niin me voimme voittaa kenet vain, myös Hakan.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Roth Matti


FC Haka-VPS Tehtaan kentällä lauantaina 7.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, VPS:n verkkosivut