AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

40

(4-0)

Yleisöä 2122

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.17 // 28.4.2022

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan ensimmäinen kuukausi on viikonlopun kierrosta vaille valmis. Inter kohtaa sarjan viidennessä ottelussaan perjantai-iltana IFK Mariehamnin.

Edessä on vihdoin ensimmäinen Interin aidon aito kotiottelu, kun sinimustat pääsevät viimein esittelemään osaamistaan Veritas Stadionilla.

Pelialusta on pitkittyneen talven myötä onneksi nyt sellaisessa kunnossa, että siinä voi pelata. Päävalmentaja Miguel Grau kertoi, että adaptoituminen on perjantain ottelussa isossa roolissa. Joukkueella ei ole alla yhtäkään harjoituskertaa luonnonnurmella.

– Emme ole päässeet stadionille tai viereisille nurmikentille. Pelialusta ei ole hyvä, se on fakta. Se on huono molemmille joukkueille. Tämä tietysti vaikuttaa pelitapaamme ja vaatii meiltä adaptoitumista. On harmittavaa, että emme voi toteuttaa omaa pelityyliämme kotikentällämme, espanjalainen toteaa.

– Joukkue kuitenkin todella haluaa päästä pelaamaan kannattajiensa eteen. Se on asia, josta iloitsemme kaikki, Grau jatkaa.

Inter ja IFK Mariehamn ovat tasapisteissä neljän pelatun ottelun jälkeen, kun kummallakin on kasassa kuusi pistettä. Inter on hankkinut nämä voittamalla AC Oulun ja HJK:n. Saarelaiset porskuttavat vielä ilman tappioita, sillä heidän pistesaldonsa koostuu kolmesta tasapelistä ja viime kierroksen Oulu-voitosta.

- Oli tosi tärkeä voitto meille. Ei se ehkä ollut meiltä paras peli, mutta ei huonokaan ja tärkeintä oli tehdä enemmän maaleja kuin AC Oulu, IFK Mariehamnin Eero Tamminen toteaa.

Tamminen on urallaan pelannut kaudella 2019 myös Interissä. Turkulaisjoukkueen vahvuudet ovat hyvin tiedossa, mutta usko omiin mahdollisuuksiin samalla vahva.

- Interillä on todella hyviä pelaajia kuten [Benjamin] Källman ja [Petteri] Forsell ja muitakin. Siitä tulee kova peli, mutta uskon että meillä on kuitenkin hyvä mahdollisuus voittaa, jos pelaamme niin hyvin kuin osaamme. Olemme olleet hyviä vastahyökkäyksissä, mutta ehkä meidän pitää pystyä pitämään enemmän palloa.

Joukkueet kohtasivat talvella kertaalleen Liigacupin lohkovaiheessa. Turku Energia Arenalla pelattu taisto päättyi turkulaisten 2-1-voittoon, kun Rick Ketting ja Benjamin Källman onnistuivat venyttämään verkkoja.

– Se oli tasainen peli. Tämän jälkeen molemmat joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet ja kehittyneet, Grau puntaroi.

Hän ei nostanut vastustajalta yhtään yksilöä seurattavaksi ylitse muiden.

– Nostan aina kollektiiviset onnistumiset yksilöarvioinnin yläpuolelle.

Inter on saanut liigassa alkukauden aikana onnistumisia mukavalla leveydellä. Etenkin viime kierroksen HJK-ottelussa laajuutta löytyi hienosti, kun hallitseva mestari kaatui peräti 1-4. Alkukauden peleissä Inter ei ole kuitenkaan onnistunut pitämään nollia omassa päässä vielä kertaakaan. Tämä ei ole saanut päävalmentajaa silti raiteiltaan.

– Se ei minua huoleta. Olemme joukkue, mikä haluaa hyökätä ja antaa kannattajille nautintoa. Haluamme olla sellainen joukkue, joka hyökkää ja tekee enemmän maaleja kuin vastustaja, Grau identifioi.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Lamppu Mika
4.ET: Stenman Samuli


FC Inter-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, IFK TV