AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

30

(2-0)

Yleisöä 1086

FC Haka
5-2-3
vko.17 // 28.4.2022

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan ääripäät kohtaavat perjantai -illassa, kun sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva AC Oulu isännöi sarjakakkosta, eli FC Hakaa.

Kotijoukkueen alkutaival Veikkausliigassa ei ole ollut mikään helpoin mahdollinen. Neljän pelatun ottelun jälkeen oululaisten pistesaldo näyttää kahta. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio lähtee Ouluun luottavaisin mielin, vaikka tiedostaa kotijoukkueen janoavan avausvoittoa.

– Oulu on tilanteessa, missä he tarvitsevat voittoja ja nyt on vielä avauskotipeli nimenomaan Oulussa. Raatin nurmi ei varmaan ole vielä ihan priimakunnossa ja kylmää luvattu, niin se tekee oman mausteensa.

– Heiltä puuttui viimeisimmässä pelissä Maarianhaminassa kuusi tai seitsemän äijää, mukaan lukien tähtihankinta Yaghoubi, niin selvää kuvaa heidän iskukyvystään ei ole.

AC Oululle pääsy viimein kotiyleisön eteen on jo puoli voittoa.

- Tunnelma on erittäin hyvä. Kenttämiehet ovat tehneet loistavaa työtä. Kenttä ei toki ole täydellinen, se ei voi millään olla, mutta jalkapallo on nyt takaisin Oulussa, ihmiset voivat tulla paikalle ja kannustamaan meitä, päävalmentaja Ricardo Duarte hehkuttaa.

- Olemme keskittyneet palautumiseen ja osalla pelaajilla on vielä ollut flunssan oireita. Samalla olemme pyrkineet parantamaan peliämme, sekä korjaamaan heikkouksia että vahvistamaan vahvuuksia.

Mitään isoja yllätyksiä Tainio ei usko isäntien taholta olevan tiedossa. Hakalla on neljän ottelun jälkeen kasassa jo yhdeksän pistettä ja joukkue porskuttaa ennen vapunaluskierrosta toisena sarjassa. Vain yksi huono puoliaika Honkaa vastaan erottaa valkopaidat sarjan kärkipaikasta.

– On AC Oulu kuitenkin tuttu joukkue meille ja tiedetään heidän vahvuudet sekä heikkoudet.

– Meillä on hyvä itseluottamus joukkueessa ja ehdottomasti voittoa lähdetään hakemaan, Tainio lupaa.

Hakan hyvät otteet ovat luonnollisesti hyvin myös Duarten tiedossa.

- He ovat joukkue, joka haluaa pelata hyvää jalkapalloa ja voittaa pallon nopeasti takaisin menetettyään sen. Hakan kuumin pelaaja on tällä hetkellä Lee Erwin, mutta kyse ei ole vain hänen maaleistaan. Hän on erittäin liikkuva pelaaja. Alakerrassa Luiyi de Lucas on todella johtava pelaaja ja vaarallinen erikoistilanteissa. He ovat ehkä Hakan tärkeimmät pelaajat, mutta eivät toki ainoat hyvät pelaajat, Duarte miettii.

Toki AC Oulullakin on heittää kova luu hyökkäykseen. Michael López on Erwinin tavoin iskenyt jo neljä maalia ja kaksikko jakaa maalipörssin kärkipaikkaa.

Ouluun Haka pääsee lähtemään hyvistä asetelmista, sillä pitkäaikaistoipilas Vigori Gben lisäksi poissa on ainoastaan Oliver Whyte, joka on huilannut myös parissa aiemmassa ottelussa. Miehellä on riesanaan lievä, mutta sitkeä lihasvamma, mikä ei ainakaan vielä antanut mahdollisuutta olla kokoonpanossa mukana.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Karstila Juhani
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Korkalainen Tatu


AC Oulu-FC Haka Raatin stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: ACO TV, FC Hakan verkkosivut