AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

02

(0-1)

Yleisöä 7103

HJK
3-5-2
vko.17 // 27.4.2022

Ennakko: HIFK-HJK

Ennakko: HIFK-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu Veikkausliigassa on edessä huomenna, kun HIFK isännöi HJK:ta.

Klubi on neljän pelatun kierroksen jälkeen sarjassa jaetulla toisella sijalla FC Hakan kanssa: molemmat joukkueet ovat kolmella voitollaan yhdeksässä pisteessä. HIFK pitää perää, kun joukkue on kerännyt neljästä ottelusta ainoastaan yhden tasapelipisteen.

– Siltä osin paljon kysymysmerkkejä, että Mixu (Paatelainen) on ollut vasta muutaman päivän HIFK:n kanssa ja vasta viemässä sitä juttua haluamaansa suuntaan. Siellä on tiettyjä juttuja, joita he hakivat viime pelissä, ja niitä varmasti jalostetaan edelleen.

- Erikoistilanteissa ja muissa vastaavissa on sitten luultavasti enemmän liikkuvia osia, arvioi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela huomista vastustajaa.

Kaikilla on varmasti tiedossa Klubin pelaajamateriaalin leveys, mutta kuten viime kierroksella huomattiin, on sitäkin mahdollista horjuttaa. Inter kävi ryöväämässä pisteet 1-4 vierasvoitolla. Viime ottelussa HIFK kärsi 2-1 vierastappion Hakalle, mutta ottelussa oli jo nähtävillä positiivisia muutoksia. Otteluun tulevat ennakolta kaksi hyvin erilaista joukkuetta, joten päivän kunto on erittäin ratkaiseva, kun pisteitä jaetaan.

– Odotan ottelua innolla, toki se tulee nopeasti. Kova vastus, lähdemme altavastaajana otteluun. Kaikki tietävät HJK:n materiaalin laajuuden ja heillä on varaa jopa kahteen joukkueeseen pelaajia. Kovia vastustajia tulee vastaan, mutta olemme valmistautuneita siihen, että jokainen tietää roolinsa ja on valmis pelaamaan roolinsa mukaisesti. Lähdemme haastamaan huomenna, HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen ennakoi ottelua.

HIFK:n kapteenistoon kuuluva Beto on kokenut yhden jos toisen derbyn urallaan.

– Haluan ennen kaikkea nauttia ottelusta. Emme ole aloittaneet kauttamme hyvin, mutta jalkapallossa on aina seuraava ottelu, jossa on mahdollisuus parantaa. Huominen ottelu HJK:ta vastaan on meidän mahdollisuutemme nousta takaisin jaloilleen ja päästä taas voittojen makuun. Olemme hyvällä tiellä uuden valmentajamme johdolla.

Koskelan mukaan derby ei ole valmistautumisen kannalta erityisessä asemassa muihin otteluihin nähden. Joukkue on tavalliseen tapaansa käsitellyt edellisen ottelun Interiä vastaan ja kääntänyt katseensa tulevaan.

– Meillä oli Interiä vastaan synkkä kymmenminuuttinen. Olemme purkaneet ottelun kuten aina teemme. Olemme myös käyneet läpi mitä HIFK teki viime pelissä sekä heidän yksilöitään siltä varalta, että uusi valmentaja tekee merkittäviä muutoksia.

- Viime pelissäkin meillä oli hyviä juttuja, mutta ei riittävästi. Parannettavat asiat ovat selkeitä, ja haluamme tulla takaisin tyylikkäästi.

Klubi saa otteluun yhden vahvistuksen sairastuvalta, kun David Browne on toipunut loukkaantumisestaan ja on jälleen valmennuksen käytettävissä. Muita muutoksia joukkueen tilanteessa ei ole tapahtunut: ottelusta ovat varmuudella sivussa Miska Ylitolva, Santeri Väänänen, Matti Peltola, Anthony Olusanya sekä Riskin veljekset.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Järvinen Jari


HIFK - HJK Bolt Arenalla torstaina 28.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut