AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

32

(2-1)

Yleisöä 1844

VPS
4-4-2
vko.16 // 22.4.2022

Ennakko: Ilves-VPS

Ennakko: Ilves-VPS

Kuva: Jimi Soinila

Ilves pääsee isännöimään kotiottelunsa ensimmäistä kertaa tänä keväänä Ratinan stadionilla, kun vastaan asettuu sarjanousija VPS, joka on jo osoittanut vaarallisuutensa liigatasolla.

2020-luvun VPS aloitti Ykkösessä. Täksi kaudeksi Veikkausliiga palasi Vaasaan. Takana on kolme ottelua, joista on kasassa kolmen suora. Ensin tasapeli AC Oulua vastaan 2–2, sitten murskavoitto 5–0 FC Lahdesta ja viimeisimpänä 0–1-tappio HJK:lle.

Kahdella niukalla 1–2-tappiolla kautensa aloittanut Ilves juotui toteamaan FC Hakan ja KuPSin paremmikseen. Kissapeto kuitenkin avasi pistetilin viikko sitten AC Oulun vieraana. Kai Meriluoto avasi maalihanansa Ilveksen liigapeleissä ja Tuomas Ollila toi joukkueensa tasoihin 2–2-tilanteeseen koko ottelun viimeisestä tilanteesta lisäajalla.

– Ilveskin on etsinyt ehkä sitä omaa ja ehjää ysikymppistä. Parhaimmillaan he pelaavat tosi hyvää peliä. Siellä on vähän pelin sisällä sitten taso heittelehtinyt. Kun he pelasivat täällä Vaasassa Oulua vastaan, niin he olivat minun mielestäni parempi ja hallitsevampi joukkue. Tietyt heikkoudet siellä tietenkin on, mihin me voisimme pyrkiä iskemään. Tietenkin sitten nyt kun pelataan nurmella ensimmäistä kertaa, niin sekin tuo omat ajatuksensa siihen peliin, kommentoi VPS valmentaja Henri Sillanpää.

Toni Kallion luotsaama joukkue lähtee intoa puhkuen ensimmäiseen kotiotteluunsa Tampereen maaperällä.

– Se nyt on yksi tärkeimpiä asioita tässä pelissä, että pääsemme vihdoin Ratinaan. Hienoa päästä kotiotteluun jahtaamaan voittoa. Toivottavasti yleisöä saapuu paikalle meitä kannustamaan.

Päävalmentaja Kallion päätavoite joukkueelleen on oman puolustuspään tilkitseminen.

– Olemme keskittyneet alkuviikon ajan treeneissä oman boksin puolustamiseen. Maalin edestä pelit usein ratkotaan, molemmissa päissä kenttää. Meidän täytyy olla "king in the box", Kallio heittää.

– Haluamme pitää nollat omissa ja uskon, että se riittää kolmeen pisteeseen. Hyökkäys on ollut hyvällä mallilla KuPS-pelin puolituntisen jälkeen. Paikkoja saadaan luotua riittävästi.

Vepsun valmistautuminen Ilves otteluun on sujunut hyvin ja joukkue lähtee hyvillä mielillä hakemaan voittoa Tampereelta.

– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Nyt on vähän lyhyempi tuo valmistautuminen, että huomenna mennään sitten jo taas. HJK-peli oli meille fyysisesti kova peli. Tehtiin kovasti hommia, ja siitä palautuminen on vienyt oman aikansa, mutta ollaan päästy kumminkin ihan hyvin valmistautumaan huomiseen, kertoo Sillanpää.

– Kyllä minä uskon, että tulee varmasti taas fyysisesti kova peli. Ilves on hyvä joukkue, varsinkin kotona. Lähdetään taas taistelemaan voitosta, ennakoi Sillanpää huomista ottelua.

Ilvekseltä Tuure Siira ja Axel Vidjeskog ovat jälleen pelikunnossa kolhujen jälkeen. Yusif Moussa vielä kuntouttaa itseään, mutta hän päässee joukkueharjoituksiin lähiviikkoina. Valitettavasti pitkäaikaispotilaiden lista ei kuitenkaan sulkeudu, sillä Ilari Mettälän sitkeä nilkkavamma pitää miehen poissa viheriöltä.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Alakare Mikko
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Nieminen Juho


Ilves-VPS Ratinan stadionilla lauantaina 23.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, VPS:n verkkosivut