AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

14

(1-1)

Yleisöä 3446

FC Inter
4-3-3
vko.16 // 22.4.2022

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Kuva: Marko Tuominiemi

HJK kohtaa Veikkausliigakauden toisessa kotiottelussaan lauantaina FC Interin.

Klubi on aloittanut kauden kolmella voitolla ja majailee kolmen pelatun kierroksen jälkeen sarjan jaetulla kärkipaikalla KuPS:n kanssa.

HJK:n alkukauden kaikki ottelut ovat päättyneet lukemin 1-0. Interin keskikentällä tämän kauden liigaotteluissa täydet minuutit kellottanut Noah Nurmi epäilee yhden maalin otteluita jopa HJK:n taktiseksi valinnaksi.

– HJK on aina arvaamaton, että mitä he tulevat yrittämään. Tiivis ja hyvin organisoitu joukkue. Todennäköisesti yrittävät voittaa 1-0, Nurmi virnistää.

Interin kauden alku Veikkausliigassa puolestaan on ollut ailahtelevainen. Ensimmäinen varakentällä pelattu ns. kotiottelu AC Oulua vastaan päättyi Interin voittoon ja sinimustat olisivat voineet ottelussa osua useammankin kerran. Jälkimmäinen varakenttäotteluista puolestaan ei antanut aihetta hurraa-huutoihin. Haka vei ansaitusti täydet pisteet Interiltä Helsingissä ja Interin parhaatkin maalipaikat jäivät lähinnä puolittaisiksi.

Nurmi toivoo näkevänsä joukkueeltaan parempia otteita tällä kertaa Bolt Arenalla.

– Meidän täytyy saada aggressiivisuus takaisin. Liikkua paremmin joukkueena yhdessä ja parantaa molemmilla rangaistusalueilla, Nurmi kiteyttää.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut Inter on uudistunut rajusti, kun peräti 12 pelaajaa ja päävalmentaja Jose Riveiro jättivät turkulaisseuran. HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan mukaan muutokset näkyvät etenkin puolustussuuntaan.

– Viime vuoden Inter oli vahvasti miesorientoitunut ja halusi prässätä koko ajan. Tämän kauden Inter on ehkä siinä mielessä passiivisempi ja enemmän pallo-orientoitunut. He liikkuvat kapeana ryhmänä puolelta toiselle. Voisi sanoa, että suurimmat erot ovat puolustamisen periaatteissa, ja jo pelaajien vaihtuvuus tekee sen, että joukkue on käytännössä uusi.

– Interillä on ollut vähän hankala alkuvuosi, ja nyt kun pelataan meidän kotikentällämme, he lähtevät pelaamaan todennäköisesti puolustuksen kautta.

Katsojien iloksi kerrottakoon, että Perparim Hetemaj on huomenna Klubin kokoonpanossa. Sen sijaan ottelusta ovat varmuudella sivussa David Browne, Miska Ylitolva, Santeri Väänänen, Matti Peltola, Anthony Olusanya sekä Riskin veljekset. Pitkään peleistä poissa olleet Santeri Hostikka sekä Janne Saksela ovat toipuneet pelikuntoon, ja myös viime ottelusta sairauden vuoksi sivussa ollut Nassim Boujellab on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Al-Emara Mohammad


HJK-FC Inter Bolt Arenalla lauantaina 23.4. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut