AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 2286

HJK
4-3-3
vko.15 // 17.4.2022

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Kuva: Apollo Photo

Vaasan Palloseura isännöi 18.4. maanantaina Veikkausliigan kolmannen kierroksen ottelussa viime kauden mestaria HJK:ta.

HJK on kahden pelatun kierroksen jälkeen Veikkausliigan jaetulla kärkipaikalla KuPS:n kanssa joukkueiden voitettua molemmat pelinsä. VPS on neljällä pisteellään kolmantena.

VPS sijoittui viime kaudella Ykkösen runkosarjassa kolmanneksi mutta onnistui ylemmässä jatkosarjassa kiilaamaan kärkeen RoPS:n ja TPS:n ohi. Eniten maaleja Ykkösessä tehnyt vaasalaisjoukkue pitää HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan mukaan pelityylistään kiinni myös Veikkausliigassa.

– VPS on jatkanut pelaamistaan suhteellisen samalla tavalla kuin viime vuonna. Joukkueen selkeä tahtotila on prässätä korkealta ja miesorientoituneesti. VPS:n alkukausi on ollut pisteiden valossa hyvä, ja he ovat saaneet pelata kaikki ottelunsa kotikentällään, joten ovat varmasti intoa täynnä.

VPS:lla on Veikkausliigassa alla komea 5-0-voitto FC Lahdesta ja sen pohjalle on hyvä rakentaa.

– Tosi hyvä fiilis. Pari peliä saatu pelata, ja tulokset ovat olleet ihan ok. Neljä pistettä plakkarissa tässä vaiheessa, ja hyvä Cup-peli tuossa välissä, niin luottavaisin mielin voidaan lähteä huomiseen, kommentoi VPS:n kakkosluotsi Henri Sillanpää.

– Kyllä me pyrimme lähtemään pelaamaan sitä omaa peliä, eikä vaan selviytymään. Lähdetään oikeasti haastamaan HJK, ja katsotaan mihin se riittää. Toivottavasti pystytään haastamaan ja parhaassa tapauksessa tietenkin voittamaan. Meidän tavoitteemme on aina lähteä voittamaan pelejä, ja katsotaan sitten huomenna miten käy, kertoo Sillanpää.

VPS on tehnyt Veikkausliigassa kahteen otteluun seitsemän maalia, ja viimeisimmässä ottelussa vaasalaiset murskasivat Kolmosessa pelaavan Tervarit-j:n Suomen Cupissa peräti 8–0. Koskela tietää, että maanantain vastustaja on vaarallinen hyökkäyssuuntaan.

– Cupin peli on tietysti oma lukunsa, mutta 5–0 Lahtea vastaan on kova suoritus, vaikka he pelasivatkin tunnin ylivoimalla. Se kertoo siitä, että joukkueessa on maalintekouhkaa. Heidän uusi hyökkääjänsä Tete Yengi on mielenkiintoinen – tosi pitkä, aika liikkuva ja suhteellisen hyvin viimeisteli maalit viime ottelussa.

– VPS hyökkää suoraviivaisesti, joten meidän täytyy olla hereillä niissä hetkissä, kun menetämme pallon. He pelaavat pallon nopeasti kohti isoa kärkeään, ja meidän täytyy klaarata ykkös- ja kakkospallot. Jos ajatellaan viime ottelua, niin SJK sai boksietenemisiensä määrään nähden liian vaarallisia paikkoja. Meidän täytyy puolustaa paremmin omaa boksiamme ne hetket, kun joudumme sitä tekemään, vaikka esimerkiksi SJK-pelin viimeisessä tilanteessa oli huonoa tuuriakin, kun pallo osui ensin sivurajalta lähteneestä keskityksestä kaksi kertaa meidän pelaajaan matkalla boksiin.

VPS ei aio isompia muutoksia pelaamiseensa tehdä, vaikka vastassa on kauden suurin ennakkosuosikki.

– Halutaan olla aktiivisia sekä pallon kanssa että ilman palloa. Samaa millä lähdettiin edellisiin peleihin, mutta tietenkin jotain pieniä viilauksia saattaa tulla. Niin kuin sanoin, ei haluta pelkkää selviytymistä. Voi varmasti tulla semmoisia jaksoja, että joutuu selviytymään, mutta silloin pitää vain selviytyä ja taistella. Kyllä me tullaan kaikkemme antamaan huomenna, summaa Sillanpää.

HJK on kärsinyt kuluvalla viikolla sairasteluista, ja Vaasaan matkaava ryhmä ratkeaa vasta tänään sunnuntaina. Loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa ovat Matti Peltola, Santeri Väänänen, Santeri Hostikka sekä Riku ja Roope Riski. Sen sijaan Murilo on kärsinyt pelikieltonsa ja on siten ensimmäistä kertaa tällä kaudella käytettävissä Veikkausliigassa.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Siltala Jarkko
4.ET Juusola Mikko

VPS - HJK Elisa Stadionilla maanantaina 18.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut