AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#9 Lopez #9 Lopez

22

(2-0)

Yleisöä 234

Ilves
4-3-3
#42 Meriluoto #2 Ollila
vko.15 // 16.4.2022

Ennakko: AC Oulu-Ilves

Ennakko: AC Oulu-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu ja Ilves iskevät yhteen pääsiäissunnuntaina poikkeuksellisesti Elisa Stadionilla Vaasassa, koska Laivastonsinisten kotiareena Raatin nurmi ei vielä ole pelikunnossa.

Kumpikin joukkue metsästää sunnuntaina kauden avausvoittoaan. AC Oululla on saldon kahdesta ottelusta yksi piste, kun Ilves puolestaan on kärsinyt kaksi niukkaa tappiota kauden avausotteluissa.

Sunnuntain vastustajan metkuista Ilves sai osviittaa jo maaliskuun kohtaamisessa.

– Oulu luottaa omaan pallonhallintaansa. Meidän pitää olla aktiivisia prässipelissä ja saada heidät pois mukavuusalueeltaan. Saimme opetuksen heidän rakentamisvaiheesta ja murtautumismalleista kevään harjoituspelissä. Juoksijoita Oululla riittää ja palloa halutaan boksiin, jossa löytyy ratkaisuvoimaa, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kuvailee.

AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen painottaa, että mitään isoja muutoksia pelaamiseen ei ole luvassa. Laivastonsiniset lähtevät otteluun parantamaan asioita, joita kauden alla on harjoiteltu, eikä mitään poppakonsteja ole tarkoitus ottaa käyttöön.

- Edellinen peli meni ja se on nyt taputeltu. Keskitytään nyt siihen miten kaadetaan Ilves. Tehdään niitä omia asioita vain paremmin, niin tulee myös tulosta – tuskin me mitään isommin muutamme aiempaan, Tavikainen kuittaa.

Keltavihreiden riveistä puuttuu varmuudella Yusif Moussa. Tuure Siira ja Kai Meriluoto eivät välttämättä löydy kokoonpanosta aivan vielä. Uusi keskikentän vahvistus Axel Vidjeskog sen sijaan on täydessä vireessä valmiina näytönpaikkaan.

– Saamme Axelista box-to-box-pelaajan, joka haluaa ja pystyy olla pallossa kiinni. Samalla terve kilpailutilanne pysyy päällä.

- Tume alkaa olla lähellä pelikuntoa, katsotaan viimeistelytreenissä tarkemmin. Emme missään nimessä halua rikkoa häntä heti perään uudestaan. Kaitsulla alkoi kuumeilu Turun cup-reissulla, ja vaikka hänkin on tervehtynyt, niin peli voi tulla liian nopeasti eteen, Kallio kertoo.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Juvonen Elias
4.ET: Kontinen Joona


AC Oulu-Ilves Vaasan Elisa Stadionilla sunnuntaina 17.4. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: ACO TV, Ilveksen verkkosivut