AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

11

(1-0)

Yleisöä 1250

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.14 // 8.4.2022

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK palaa Bolt Arenalle Veikkausliigan merkeissä, kun kauden kotiavauksessa lauantaina vastaan asettuu kaimaseura IFK Mariehamn.

Molemmat joukkueet avasivat kautensa hieman mollivoittoisesti, kun HIFK kärsi katkeran tappion Seinäjoella SJK:n iskiessä aivan pelin lopussa kaksi maalia ja piti pisteet kotonaan 2-1 voitolla. Samaan aikaan IFK Mariehamn tasasi pisteet FC Lahden kanssa pelaamalla maalittoman tasapelin. Lisäksi joukkue sai jobinpostia, kun Eero Tamminen ajettiin ottelussa ulos ja on näin ollen sivussa HIFK-kohtaamisesta. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun vain voitto mielessä ja sitä myöten saisivat kauden ensimmäisen voittonsa.

Tilastojen valossa ottelusta on luvassa tasainen vääntö. Historian saatossa yksitoista liigakohtaamista on päättynyt tasan ja viisi näistä lukemin 1-1.

HIFK:n valmentajana lauantain ottelussa toimiva Pedro Henrique kommentoi HIFK:n valmistautumista lyhyesti ja uskoo joukkueen mahdollisuuksiin:

- Joukkueen harjoitusviikko on ollut tosi hyvä ja haluamme ehdottomasti avata pistetilimme.

Maarianhaminassa on luonnollisesti pantu merkille se, että HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares jätti tehtävänsä perhesyistä alkuviikolla.

- On selvää, että tästä tulee erilainen ottelu, kun HIFK on toistaiseksi vailla päävalmentajaa. Lähdemme kuitenkin siitä, että he pelaavat samalla tavoin kuin aiemminkin. Ainakin kauden avauksessa SJK:ta vastaan HIFK pelasi kuten meitä vastaan Liigacupissa, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén toteaa.

HIFK:n valmistautuminen otteluun on sujunut siis hyvin, eikä pelaajaringissä ole muutoksia sitten viime viikon ottelun, lukuun ottamatta tällä viikolla sopimuksen tehnyttä Keaton Isakssonia. Viime viikon SJK:n ottelun pettymys pyritään kääntämään saman tien voitoksi ja sitä kautta voitokas tulos mahdollistaisi kauden alkamisen positiivisena. Samalla Henrique toivoi yleisön saapumista lehtereille ja sitä kautta mahdollistaisi HIFK:lle sen kuuluisan 12. pelaajan.

- Haluamme ehdottomasti saada hyvän tunnelman katsomoon, Henrique painottaa.

Grönvittin pelaajatilanne lauantain alla on varsin hyvä, sillä varmuudella sivussa ovat vain pelikieltoa kärsivä Eero Tamminen ja vielä paluuta tekevä Patrik Raitanen.

- Patrik harjoitteli ensi kertaa perjantaina, mutta ei ole vielä ihan valmis pelaamaan, joten hän jää kotiin, "Ahna" kertoo.

IFK Mariehamnin tuoreimman vahvistuksen John Owoerin pelaaminen on myös kysymysmerkki, sillä tarvittavia papereita Kiinasta ei vielä perjantaina illansuussa ollut tullut, mutta tilanne saattaa muuttua vielä ennen lauantain ottelua.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Leino Mikko


HIFK-IFK Mariehamn Bolt Arenalla lauantaina 9.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, Ålandstidningen