AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

01

(0-0)

Yleisöä 2358

HJK
4-4-2
vko.14 // 7.4.2022

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Kuva: SJK

Veikkausliiga jatkuu Seinäjoella perjantaina 8.4., kun SJK kohtaa OmaSp Stadionilla HJK:n.

SJK ja HJK ovat molemmat hyvässä iskussa. HJK lähtee otteluun kuitenkin ennakkosuosikkina ja sen odotetaan marssivan Suomen mestaruuteen näytöstyyliin. Molemmat joukkueet voittivat omat avausottelunsa Veikkausliigassa, kun HJK voitti Hongan 1-0 ja SJK voitti 2-1 tuloksella Helsingin IFK:n.

SJK ei toisaalta ole varsinaisella peliajalla hävinnyt yhtään ottelua sitten viime vuoden syyskuun, ja näiden kahden edellisestä kohtaamisesta lokakuussa, SJK otti voiton 3-2 tuloksella Helsingissä. Useamman ottelun otannalla HJK on kuitenkin selvästi niskan päällä, ja tämän vuoden pre-seasonilla joukkueet eivät ole vielä toisiaan kohdanneet.

– Tästä tulee erittäin jännittävä ottelu. Ehkä se tulee hieman liian aikaisin kaudesta, mutta tämä on kuitenkin ottelu, jota olemme odottaneet. Heillä on tietenkin paineet tässä ottelussa, koska he ovat hallitsevia mestareita, ja heiltä odotetaan voittoa jokaisessa ottelussa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Pääsemme hyvässä tilanteessa otteluun. Olemme edenneet hyvin viimeiset nelisen kuukautta, ja menemme otteluun täynnä energiaa ja itseluottamusta. Teemme kaikkemme voittaaksemme ottelun, Gómez jatkaa.

Vielä viime kaudella HIFK:ta valmentanut Gomez hyppäsi täksi kaudeksi SJK:n ruoriin. HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan tämän kauden SJK muistuttaa hyvin paljon viime kauden HIFK:ta.

– SJK on taktisesti hyvin samanlainen kuin HIFK viime vuonna. Pelaajisto on tietysti eri, ja osalle pelipaikoista on selkeästi laadukkaampi pelaaja. Jos verrataan Honkaan, niin Honka haluaa prässätä selvästi enemmän. SJK:n pelin yleiskuva on se, että niissä tilanteissa, kun vastustajalla on peli niin sanotusti auki, SJK ei ole mitenkään äärettömän halukas prässäämään.

– Hyökkäämisessä meillä oli [Honkaa vastaan] etenkin ensimmäisellä jaksolla vaikeuksia edetä riittävän säännöllisesti. Toisella jaksolla paransimme sitä selkeästi. Joukkueilla on kuitenkin erilaisia tapoja puolustaa, joten todennäköisesti tilat ovat huomenna vähän eri paikoissa kuin Honkaa vastaan. Meidän täytyy päästä nopeammin käsiksi pelin vaatimuksiin, kun vastustajat vaihtuvat, Koskela miettii.

Edellytykset hienolle tapahtumalle viikonlopun alkajaisiksi ovat olemassa kaikin puolin, kuten Gómez huomauttaa.

– Ja se on myös perjantai-ilta, iltavalaistus ja stadion erinomaisessa kunnossa. Uskomme, että peliin tule paljon kannattajiamme. Siten olemme täysin keskittyneitä otteluun, ja haluamme antaa kannattajillemme ilon sekä ylpeyden aiheita joukkueestaan.

SJK hankki juuri riveihinsä takaisin viime kaudella ihastuttaneen Pyry Hannolan perjantain vastustaja HJK:sta. Hyvin menneen SJK-lainakauden jälkeen kauden tulokkaana palkitun Hannolan siirtosopimuksessa kuitenkin sovittiin, että hän ei saa tänä perjantaina vielä pelata vanhaa seuraansa vastaan.

HJK:lta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Janne Saksela, Riku Riski, Pyry Soiri, Samuel Anini jr, Santeri Hostikka, Roope Riski ja Matti Peltola. Lisäksi Murilo on vielä perjantain ottelussa pelikiellossa. Sen sijaan Conor Hazard on jälleen valmennuksen käytettävissä kärsittyään pelikieltonsa.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Komppa Paavo
4.ET: Manninen Joona


SJK-HJK OmaSP Stadionilla perjantaina 8.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut