AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2
#11 Oliinyk #9 Wolsztynski

21

(0-0)

Yleisöä 2074

HIFK
3-5-2
#5 Pipe Saez
vko.13 // 1.4.2022

Ennakko: SJK-HIFK

Ennakko: SJK-HIFK

Kuva: SJK

Veikkausliigakausi 2022 käynnistyy Seinäjoella lauantaina, kun SJK saa vieraakseen HIFK:n.

Ottelusta on tulossa taatusti kiihkeä, sillä esimakua siitä saatiin jo talven Liigacupissa, kun SJK ja HIFK kohtasivat edellisen kerran. Tuolloin SJK vei voiton Jake Dunwoodyn maalilla. Dunwoody, kuten SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez, olivat vielä viime kaudella itse HIFK:n riveissä.

– Se on aina erityinen juttu, kun pelataan vanhaa seuraasi vastaan. Siellä on vahoja tuttuja ja pelaajia, joita olet tuonut seuraan ulkomailta. Mutta, olemme täysin keskittyneet itse otteluun ja pelimme kehittämiseen, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Haluamme dominoida ottelua vielä enemmän kuin viime kohtaamisessamme ja haluamme luoda enemmän tilaisuuksia tehdä maaleja, Gómez jatkaa.

Liigacupissa lauantain ottelun joukkueiden kohdatessa SJK oli vahvempi puolivälierävaiheessa maalein 1-0. Viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua HIFK hävisi TPS:lle samoin 1-0 lukemin. Liigacupin kohtaamisen jälkeen HIFK on saanut vielä kovia vahvistuksia. Euroopan huippusarjoissa pelanneet Wilson Kamavuaka ja Wilfried Kanon liittyivät joukkueeseen reilu viikko sitten.

HIFK matkaa Seinäjoelle ilman päävalmentajaansa Bernardo Tavaresia tämän sairastumisen vuoksi. Ohjaksiin tarttuu SJK-ottelun ajaksi apuvalmentaja.

– Odotamme voittoa ensimmäisestä pelistä. Matkustamme Seinäjoelle SJK:n vieraaksi samalla asenteella kuin ennen, mutta vieläkin nälkäisempinä. Haluamme korjata sen, mitä tapahtui neljä viikkoa aiemmin. Tiedämme pystyvämme siihen, sanoo HIFK:n apuvalmentaja Pedro Henriques.

Harjoitusten hyvä tunnelma HIFK:ssa on jatkunut edelleen. Hyvä työmoraali on aistittavissa.

– Viimeisimmät harjoitukset ovat menneet hyvin. Pelaajat ovat työskennelleet todella kovaa ollakseen valmiita huomenna. Kaikilla on itseluottamus kohdillaan ensimmäistä peliä varten.

– Kunnioitamme SJK:ta ja tiedämme, että heillä on hyvä joukkue. Heidät on ennustettu korkealle sarjassa, mutta keskitymme siihen, mihin voimme vaikuttaa. Meillä on mahdollisuus voittaa ottelu, ja se on ainoa asia mielissämme tällä hetkellä.

Kauden alkua on odotettu innolla myös SJK:ssa.

– Tiistain media-avauksessa Helsingissä näimme, kuinka kaikki ovat erittäin hyvällä tuulella kun Veikkausliigakausi alkaa. Odotan itsekin todella innolla lauantain peliä. Nähdä kannattajat takaisin pitkästä aikaa stadionilla. Kannattajat ja ovat meille erityisiä. Siksi toivonkin, että saamme tästä heille erityisen ottelun, josta he voivat nauttia ja nähdä kentällä joukkueen, josta he voivat olla lauantaina ylpeitä, sanoo Gómez.

HIFK:n apuvalmentaja Henriques ei nöyristele kommenteissaan. Hän tietää, mitä voittaminen vaatii.

– Valmistaudumme voittamaan jokaisen ottelun. Sen tehdäksemme meidän on oltava henkisesti vahvoja ja sitkeitä joka hetki. Meillä on oltava kunnianhimoa joka ottelussa. Meidän on oltava varmoja ja meillä on oltava kunnianhimoa. Kun tulemme otteluun voittamisasenteella, olemme lähempänä kolmea pistettä.

SJK saa peliin hyvän kokoonpanon ja vain kahdella pelaajalla on pientä vaivaa. Maajoukkueiden mukana olleet Matias Vainionpää ja Daniel Håkans ovat niin ikään palanneet takaisin reissusta. Håkans on perjantaina jo SJK:n InstaLIVE-vieraana klo 16:00.

Veikkausliigakauden avausotteluun odotetaan paljon yleisöä ja hienoa tunnelmaa, kun kannattajaryhmät molemmissa päädyissä ja vieraskatsomossa pistää parastaan. Kannustaminen on ehdottomasti sallittua, jopa suotavaa, myös muissa katsomonosissa

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Juusola Mikko


SJK-HIFK OmaSP Stadionilla lauantaina 2.4. kello 17. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut