AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#10 Ikaunieks #19 Bispo

21

(2-1)

Yleisöä 1394

FC Inter
3-4-3
#6 Ruxi
vko.13 // 1.4.2022

Ennakko: KuPS-FC Inter

Ennakko: KuPS-FC Inter

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura isännöi lauantaina Veikkausliiga-avauksessaan Turun FC Interiä Kuopion Väre Areenalla.

Joukkueet lähtevät kauden avaukseen monella tavalla erilaisista lähtökohdista. FC Inter on kokenut suuria muutoksia viime kaudesta – päävalmentaja on vaihtunut ja johtavia pelaajia on poistunut. Suuriin muutoksiin nähden turkulaisten pre-season on ollut vahva ja joukkue eteni Liigacupissa aina finaaliin saakka, jossa FC Honka oli kuitenkin vahvempi.

Kuopion Palloseuran muutokset ovat olleet maltillisempia viime kauden loppuun verrattuna. Pelaajistossa ja taustoissa on ollut tervettä vaihtelua, mutta joukkueen rungon muodostavat suurin osin viime kaudella jo mukana olleet pelaajat. Pieneen vaihtuvuuteen nähden KuPS:n talvikausi on kuitenkin ollut tuloksellisesti haastava. Keltapaitojen tie Liigacupissa tyssäsi puolivälierävaiheessa juuri FC Interiä vastaan. Talvea ovat varjostaneet lukuisat poissaolot, mutta sarjakauden kynnyksellä kuopiolaisten terveystilanne näyttää parhaalta sitten viime kauden lopun.

Poissaolo-ongelmat on Kuopiossa pääosin selätetty ja keltapaidat saavat FC Inter-otteluun erittäin vahvan joukkueen jalkeille. KuPS:n harjoitusviikko on sujunut kokonaisuudessaan hyvin. Maajoukkuekomennuksilla olleet pelaajat palasivat joukkueen harjoitusvahvuuteen myös sopivasti ennen kauden avausta.

- Olo on innostunut, jännittynyt ja odottava. Ihan mahtavaa, että pääsemme jälleen pelaamaan oikeasti merkityksellisiä pelejä. Tämän takia olemme tehneet talven aikana kovasti töitä ja lauantaina odotus palkitaan, iloitsee KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari.

Interin päävalmentajaksi täksi kaudeksi tullut Miguel Grau on niin ikään innoissaan ensimmäisen todellisen tulikasteensa aattona.

– Tuntemukseni ovat erittäin spesiaalit. Olemme valmistautuneet tähän hetkeen monella tapaa jo pitkään. Odotamme innolla starttia, Grau tunnelmoi.

Liigacupissa finaaliin yltänyt pelaajaryhmä on viritetty hyvään iskuun.

– He ovat intoa täynnä. Me haluamme pelata ja mitellä hyvin. Lopputulos syntyy monien yksityiskohtien kautta ja me olemme valmiina käsittelemään ne, espanjalainen spekuloi.

Hän tietää, että vastustajajoukkue on yksi sarjan kovimmista.

– KuPS on hyvä joukkue. He ovat pärjänneet hyvin jo monta kautta. Tämä kertoo heistä paljon sekä joukkueena että seurana.

Liigacupissa Inter päihitti pudotuspeleissä kuopiolaiset hallipelissä maalein 1-3. Maaliskuun alussa pelatun ottelun hahmo oli Benjamin Källman, joka paukutti hatullisen. Tuossa ottelussa nähtiin melko avointa hyökkäyspeliä, kun kumpikin joukkueista sai luotua lukuisia maalipaikkoja. Grau arvioi, että tällä kertaa nähdään luonteeltaan erilainen peli.

– Olen varma siitä. Kumpikin joukkue on oppinut vielä paljon asioita tuon pelin jälkeen. Heiltä tulee otteluun moni pelaaja, joka ei silloin pelannut, mikä myös tekee pelistä erilaisen. Kaikki pelit ovat erilaisia, Grau puntaroi.

- Inter on pelannut todella vahvan talven. He ovat pelanneet hyviä pelejä ja voittivat meidätkin. On ehdottomasti ainoastaan hyvä asia, että saamme heti kauden ensimmäisessä pelissä vastaamme todella laadukkaan joukkueen. Lauantain jälkeen olemme jälleen fiksumpia – saamme lisäinformaatiota omasta prosessistamme ja toki myös vastustajastamme, Valakari puolestaan arvioi.

Keltapaitojen kilpailutilanne pelipaikoista on todella kova. Jokaiselle pelipaikalle on tarjolla useita hyviä vaihtoehtoja. Valakari näkee kovan kilpailutilanteen ajavan joukkuettaan eteenpäin.

- Näen innokkuuden ja oikeanlaisen pienen jännityksen pelaajissani. Meillä on fantastinen ryhmä pelaajia, enkä ole koskaan nähnyt joukkueessani näin kovaa kilpailutilannetta. Siitäkin huolimatta kaikki tekevät joka päivä ja joka hetki töitä nimenomaan yhdessä ja yhteistä tavoitetta kohti. Jos pystymme tekemään asiamme niin hyvin kuin mahdollista ja pelaamaan omilla vahvuuksillamme, meillä on jälleen hieno matka edessä, Valakari runoilee.

Simo Valakari vakuuttaa, että kaudella 2022 suomalainen jalkapalloyleisö tulee näkemään periksi antamattoman ja taistelevan KuPS:n

- Luottamus omaan peliin antaa mielenrauhan lähteä pelaamaan ja nauttimaan. Voittoa en pysty ikinä lupaamaan, mutta sen voin luvata, että pelaajamme antavat aina kaikkensa. Toivottavasti saamme myös vahvan kotiyleisön tuen taaksemme – sillä on aidosti suuri merkitys pelaajillemme.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS-FC Inter Väre Areenalla lauantaina 2.4. kello 17. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut