AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2
#77 Yartey

11

(1-1)

Yleisöä 950

FC Lahti
4-3-3
#9 Geoffrey
vko.41 // 15.10.2021

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Kuva: Jussi Rämä

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin lauantaina ja FC Haka saa Tehtaan kentällä vastaansa FC Lahden kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Haka oli ennen taukoa hyvässä vireessä voittaen neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja pelaten yhden tasan. Kaikissa neljässä ottelussa valkopaitojen oma maali pysyi puhtaana, joten tauko ei välttämättä ollut Hakan kannalta paras mahdollinen. Toki päävalmentaja Teemu Tainio myöntää, että lepo tuli tarpeeseen.

– Tietenkin saatiin ladattua akkuja ja ollaan tietysti valmistauduttu tulevaan peliin. Toisaalta me oltiin aika hyvässä formissa, niin me ehkä kärsittiin eniten tästä breikistä, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

Koskilaiset pelasivat ennen taukoa viisi ottelua kahteen viikkoon. Näin ollen pieni irtiotto teki varmasti hyvää. Viimeisen AC Oulu kotiottelun -jälkeen joukkue lomaili neljä päivää, minkä jälkeen oli paluu arkeen.

– Viime viikon lopussa otettiin vähän fyysisempää treenaamista ja nyt on alettu valmistautuun omaa peliä ja Lahtea silmällä pitäen.

Lauantain otteluun Haka ei täysin ilman takaiskuja pääse lähtemään, sillä Seth Saarinen on kipeänä. Lisäksi Janne-Pekka Laine on aloittanut varusmiespalveluksen, mikä asettaa tiettyjä rajoitteita miehen mukana ololle.

FC Lahti avasi Haastajasarjan ennen maajoukkuetaukoa komealla kotivoitolla KTP:tä vastaan. Altin Zeqiri vei Lahden ensimmäisellä jaksolla johtoon ja Loorents Hertsi tuplasi johdon toisen jakson alkuun. Lahti joutui vajaalle, mutta puolusti tiiviisti ja KTP sai vasta lisäajalla kavennusosuman liki ainoasta paikastaan. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 2-1.

Lauantain otteluun Lahti joutuu lähtemään varsin ohuella kokoonpanolla. Loukkaantumisten takia sivussa ovat varmasti Pyry Lampinen, Viljami Isotalo, Timi Lahti, Javi Hervás ja Jean-Christophe Coubronne. Lisäksi Matti Klinga ja Altin Zeqiri ovat pelikiellossa. Joukkueessa on ollut myös pientä syysflunssaa liikkeellä, joten voi olla, että lahtelaiset joutuvat täydentämään penkkiään yhteistyöseura Lahden Reippaasta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli joutui itsekin olemaan muutaman päivän sivussa flunssan takia, mutta poissaoloista huolimatta hän näkee ottelun näytönpaikkana pelaajille.

– Meillä on paljon poissaoloja, mutta tämä on mahdollisuus joillekin uusille pelaajille. Ei varmasti tule helppo peli. Eemeli Virran sanoin me lähdemme pelaamaan rennosti, mutta railakkaasti, flunssasta toipuva Zeneli tiivistää seuransa verkkosivuilla.

FC Lahti ja Haka ovat kohdanneet tällä kaudella liigassa kahdesti ja molemmat ottelut ovat olleet lahtelaisille hankalia. Kesäkuussa Tehtaankentällä Haka meni johtoon Ishmael Yarteyn osumalla. Lahti tuli tasoihin aivan ottelun lopussa, kun pallo kimposi Haka-puolustajasta omaan maaliin. Lahden stadionilla Haka nappasi 2-0-voiton Aleksandar Vucenovicin kahdella osumalla.

Myös historian saatossa Haka on ollut lahtelaisille vaikea vastus. Joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 45 kertaa ja Lahti on voittanut niistä vain kymmenen. Hakalla voittoja on 21. Myös maalit ovat selkeästi Hakalle. Lahti on iskenyt 37 osumaa ja Haka puolestaan on tehnyt lahtelaisvahtien selän taa 70 maalia.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Mäkinen Kalle

FC Haka - FC Lahti Tehtaan kentällä lauantaina 16.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut