AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

30

(2-0)

Yleisöä 1323

SJK
3-4-3
vko.36 // 10.9.2021

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuva: SJK

KuPS isännöi lauantaina Väre Areenalla SJK:ta, joka taistelee kuopiolaisten tapaan sijoituksista sarjataulukon kärkipäässä.

KuPS:n edellinen Kuopiossa pelattu Veikkausliigan ottelu pelattiin elokuun 15. päivänä – tuolloin sarjajumbo KTP kaatui tylyn esityksen päätteeksi 4-0. KuPS kiitää sarjassa hurjassa 12 ottelun tappiottomassa putkessa, joista keltamustat ovat voittaneet peräti 10. E

SJK pelasi edellisen ottelunsa tiistaina 7.9. Helsingissä, jolloin se kärsi 0-1-tappion HIFK:lle. SJK on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä, edellään vain HJK, KuPS sekä kahden pisteen päässä kolmantena FC Inter. SJK:lla on edellä mainittuihin verrattuna yksi ottelu vähemmän pelattuna. SJK:n perässä kahden pisteen päässä kyttää FC Lahti, joka myös on pelannut ottelun enemmän.

Tiistain peli Helsingissä vaikutti olevan SJK:lle paikoitellen todella haastava. Joukkuepelaaminen näytti huomattavasti vaikeammalta kuin edeltävissä otteluissa ja pelin avaaminen oli tuskaista. Lisäksi hyökkäyskolmanneksen ratkaisut jäivät vajavaisiksi. HIFK onnistui luomaan ottelussa enemmän maalintekotilanteita ja tarvittavan voittomaalin. SJK on kuitenkin varmasti sisuuntunut harmittavasta tappiosta, ja joukkue onkin perehtynyt edellisen ottelun anatomiaan.

- Olemme analysoineet joukkueen kanssa tappion, ja totesimme, että pelaamisemme oli liian varovaista, etäisyydet isoja ja rohkeus puuttui. Ei kukaan ollut peliin tyytyväinen, pelaajat vähiten. Ehkä mietimme liikaa lopputulosta ja rentous puuttui.

- Panokset ovat tällä hetkellä isoja mutta turha sitä on murehtia vaan pitää vain osata nauttia matkasta. Lähdemme Kuopioon rohkeasti pelaamaan sitä peliä, jolla olemme tähän asti päässeet, kommentoi edellistä sekä tulevaa ottelua SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

KuPS-leirissä SJK-otteluun on päästy valmistautumaan hyvin. Maajoukkue-edustuksilla olleet Urho Nissilä, Taneli Hämäläinen ja Janis Ikaunieks palasivat loppuviikosta harjoitusvahvuuteen ja ainoastaan Daniel Carrillo on poissa vahvuudesta. Venezuelalaispakki palaa harjoitusrinkiin SJK-ottelun jälkeen.

- Olemme saaneet taas paljon hyviä harjoituksia alle ja se tekee meistä joukkueena entistä vahvempia. Maajoukkuemiehet ovat jälleen mukana ja kilpailutilanne joukkueen sisällä on todella kova. Se tarkoittaa myös sitä, että joudumme jättämään laatupelaajia kokoonpanon ulkopuolelle. Kilpailutilanne on kova, mutta meillä kaikilla on yhteinen päämäärä, johon olemme sitoutuneita yhdessä, Valakari kertoo.

Edellisen pelin aikaan U21-maajoukkueen mukana olleet Pyry Hannola, Daniel Håkans ja Matias Vainionpää ovat kaikki SJK:n käytettävissä lauantain ottelussa. Jude Arthurin korttitili tuli täyteen HIFK-ottelussa, ja hän ei siten voi pelata lauantaina.

Erotuomari: Gestranius Mattias
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Komppa Paavo
4.ET: Nevalainen Ville

KuPS-SJK Väre Areenalla lauantaina 11.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut