AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-4-1

13

(0-3)

Yleisöä 817

FC Honka
3-4-3
vko.33 // 21.8.2021

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Honka

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Paikasta kuuden parhaan joukossa taisteleva FC Honka matkaa sunnuntaiksi sarjataulukon peräpäästä ylöspäin pyrkivän IFK Mariehamnin.

Honka ei ole tällä kaudella vielä onnistunut voittamaan IFK Mariehamnia. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussa, josta Honka tarvitsi jatkoon voiton tai tasapelin. IFK Mariehamn johti kuitenkin ottelua aivan loppuhetkille saakka, kunnes Juan Alegrian osuma tasoitti tilanteen ja vei Hongan jatkoon.

Veikkausliigakauden avauskohtaaminen joukkueiden välillä miteltiin toukokuun alussa Tapiolan urheilupuistossa. Silloin vierasjoukkue oli paikoissaan tehokkaampi ja haki kahden maalin voiton Olawale Tehen ja Elias Mastokankaan osumilla.

IFK Mariehamnille kausi on ollut haastava. Joukkue voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta on sen jälkeen saanut kolmestatoista pelaamastaan ottelusta vain yhden voiton. Sarjataulukosta ahvenanmaalaiset löytyvät toiseksi viimeiseltä sijalta. Tosin joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin sijan ylempänä, neljä pistettä edellä oleva Haka.

Grönvitt vahvisti joukkuettaan peräti kolmella pelaajalla aivan siirtoikkunan viime hetkillä. Uusista pelaajista Filip Almström Tähti on luottavaisena Honka-ottelun alla.

- Ennen kaikkea jalkapallossa kyse on voittamisesta ja kun katsoo sarjatilannetta, niin me lähdemme hakemaan kolmea pistettä. Tunnelma joukkueessa on hyvä ja meidät uudet pelaajat on otettu hyvin vastaan. Edellinen ottelu HJK:ta vastaan oli hyvä, vaikka tuloksena oli tappio ja voitto on tähtäimessä.

- Itse olen fyysisesti hyvässä kunnossa, sillä sarjat Ruotsissa ovat olleet koko ajan käynnissä, Västeråsista IFK-paitaan siirtynyt Almström Tähti sanoo.

Hongan leirissä tiedetään, että vaikka sunnuntain vastustajan vire ei ole paras mahdollinen, ei ottelusta tule varmasti helppoa.

– Meidän täytyy pysyä keskittyneenä ja pitää tasomme koko ottelun ajan. IFK on ollut meille tällä kaudella vaikea vastustaja ja odotettavissa on jälleen tasainen ottelu. On tärkeää, että pystymme keskittymään vai yhteen otteluun kerrallaan, vaikka runkosarja lähenee päätöstään ja taistelu sarjassa on tiukkaa, maalivahti Tim Murray sanoo.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Ahtola Alexander

IFK Mariehamn - FC Honka Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 22.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: IFK TV, FC Hongan verkkosivut