AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

32

(0-1)

Yleisöä 1863

FC Honka
3-4-3
vko.33 // 16.8.2021

SJK otti arvokkaat pisteet (SJK - FC Honka 3-2)

SJK otti arvokkaat pisteet (SJK - FC Honka 3-2)

Kuva: Juha Tamminen

SJK nousi tappioasemalta voittoon 3-2 luvuin, kun FC Honka kaatui OmaSp Stadionilla.

FC Honka meni ottelussa johtoon ensimmäisen vartin pelin jälkeen, vaikka SJK oli hallinnut peliä. Tilanne haiskahti hieman paitsiolta, kun pallo tuli laidasta maalineteen, mutta lippu ei noussut linjalla, ja uutena Hongan mukaan tähän otteluun liittynyt Luis Henrique sai pökättyä pallon sisään.

SJK painoi kuitenkin peliä toiseen päähän ja sai luotua useita hyviä maalitilanteita, mutta ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi. Niinpä tauolle mentiin vieraiden hieman yllättävässä 0-1 johdossa.

Toin jakson SJK aloitti vahvasti. Ensin Cristhian Valencia antoi laitaan Murilolle erinomaisen pystysyötön, ja Murilo laittoi pallon laidasta maalin eteen. Sitä pääsi ensin pökkäämään Jake Jervis, mutta pallo tuli reboundina Tucolle, joka laittoi sen läheltä sisään.

2-1 maali lähti Nikko Boxallin pitkästä hyökkäyspään sivurajaheitosta, kulmalipun tuntumasta. Palloon juoksi etutolpalle todella hyvin Valencia, joka puski sen kohti taka-alakulmaa. Pallo olisi mennyt kenties aavistuksen ohi, mutta paikalla oli Jake Jervis, joka tuikkasi sen verkkoon.

Hetken näytti, että SJK menee menojaan, kun syntyi jo 3-1 maali, noin tunnin pelin jälkeen. Maali syntyi kulman jälkitilanteesta, kun pallo jäi Hannolan kulman jälkeen Hongan hyökkäysalueelle. Hannola itse pääsi vetämään aivan pilkun kohdilta, mutta Honka-pelaajat blokkasivat uhrautuvasti. Palloon ehti kuitenkin Denys Oliinyk, joka laittoi pallon maaliin varmasti, ohi koko Honka puolustuksen, ja maalivahti Murrayn.

Noin vartti ennen loppua, SJK antoi debyytin uudelle hankinnalle, kun australialainen Brandon Wilson tuli Pyry Hannolan tilalle kentälle. Wilson oli heti prässätä Hongalta pallon omassa puolustuspäässä kentälle tultuaan, ja muutenkin hän näytti olevan aktiivinen koko loppuottelun ajan.

Loppua kohden Honka sai painetta aikaan SJK:n päätyyn, mutta SJK:lla oli myös paikkoja vastahyökkäyksiin. Lopulta noin kymmenen minuuttia ennen loppua, Hongan Rui Modesto sai pallon SJK:n boksin ulkopuolella, ja häneltä lähti upea kaukolaukaus, joka vielä kiersi inhottavasti juuri riman alitse takakulmaan. Pallo tuli Modestolle toiselta laidalta, ja tilanteeseen liikkunut Jesse Öst ei saanut nyrkkeiltyä palloa ohi maalin.

Vaikka Honka kavensikin pelin 3-2:een, ei SJK joutunut kovin kovaan paineeseen omassa päässä pelin loppuhetkillä, ja tärkeät pisteet jäivät Seinäjoelle.