AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 1109

FC Inter
3-4-3
vko.31 // 7.8.2021

Ennakko: FC Haka - FC Inter

Ennakko: FC Haka - FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka lähtee sunnuntaina metsästämään kauden avauskotivoittoa, kun vieraaksi iltapäivän otteluun saapuu FC Inter.

Viime lauantainakin siihen tarjoutunut tilaisuus kuivui lopulta kasaan Hakan osalta vierasjoukkue HIFK:ssa todetun koronatartunnan seurauksena. Joukkue kuitenkin käytti tilaisuuden parhaaksi katsomallaan tavalla hyödyksi ja veti Tehtaankentälle jo saapuneiden katsojien iloksi ylimääräiset harjoitukset.

Valmennus on viimeisten parin viikon aikana keskittynyt löytämään avaimia neljän ottelun mittaiseen maalittomuuteen, mutta myös peräänkuuluttanut jokaisen henkilökohtaisen tason nostamista. Vaatimustaso treeneissä onkin ollut kovaa, jokaiselta vaaditaan enemmän yksilönä joukkueen eteen ja sen tulisi näkyä myös kentällä, kun Inter sunnuntaina Tehtaankentälle saapuu.

– Kova joukkue on vastassa. Meillä on kuitenkin ollut hyvin aikaa treenata ja ne asiat pitäisi saada siirrettyä peliin huomenna, Haka-luotsi Teemu Tainio ennakoi ottelun alla.

Interillä on alla maanantainen Honka-tasapeli, mikä jätti joukkueen nälkäiseksi, kun kahden maalin johtoasema suli pois mallikkaan 40-minuuttisen jälkeen. Inter-hyökkääjä Benjamin Källman uskoo, että sinimustat kirmaavat Tehtaan kentälle hyvällä jalalla.

– Uskon, että vire on hyvä. Toivottavasti saadaan hyvä jengi kasaan, ja mennään voittamaan se peli.

– Honka-pelin ensimmäinen puoliaika oli meiltä suoraan sanoen loistavaa pelaamista. Se oli juuri sitä, mitä haluamme. He saivat kuitenkin yhden maalin tehtyä, mikä ei ollut katastrofi. En tiedä, mitä toisella puoliajalla tapahtui. Se ei mennyt enää niin kuin ensimmäinen puoliaika. Jos saamme pelattua samalla tavalla täyden ysikymppisen kuin ensimmäisen jakso oli, voimme voittaa kenet vain, Källman luottaa.

Inter ja Haka kohtasivat alkukaudesta jo kertaalleen liigassa. Tuolloin José Riveiron ryhmä oli täpärästi parempi maalein 2-1. Voittomaali tuli vasta ottelun lisäajalla Jesper Engströmin lapikkaasta.

– Ei se missään nimessä helppo peli ollut. Voittomaalikin jäi ihan viime tippaan. Haka on vaikea vastustaja ja varsinkin siellä Tehtaan kentällä. Pelimme pitää sujua. Tiedämme, että osaamme pelata, mutta se pitää myös näyttää, itsekin Hakaa vastaan viimeksi osunut Källman painottaa.

Hakan ykkösmaalivahdin tonttia on hoitanut tällä kaudella kokenut Mika Hilander. Selvää lienee se, että ihan jokaista maalipotkua koskilaiset eivät tule lyhyenä pelaamaan, eikä edes joka toista. Pitkä pallo on heidän pelitavassaan tuttu näky, jonka jälkeen irtopalloista taistellaan intensiivisesti. Källmanin mukaan Hakan pelityyli ei ole silti yhtä mustavalkoinen, kuin peliasunsa.

– Uskon, että he prässäävät kotikentällään. Se jää nähtäväksi. Sieltä voi tulla mitä vaan. Meidän pitää olla varautunut kaikkeen mahdolliseen. He ovat aika suoraviivainen jengi, voimanpesä arvioi.

Hakan pelaajatilanne on hyvä, sillä loukkaantuneena ei tällä hetkellä ole ketään, kun myös viimeinen pitkäaikaispotilas Jesse Huhtalakin on tehnyt paluun joukkueen vahvuuteen.

– Meillä on sellainen tilanne, että kukaan ei ole loukkaantunut. Kyllä se näkyy joukkueessa, kun kaikki tietää sen, että kolme täytyy jättää ulos sunnuntaina, Tainio pohtii valmennuksen positiivista ongelmaa tyytyväisenä.

HIFK -otteluun valkopaidat olivat lähdössä pitkälti samalla formaatiolla, kuin toukokuun alussa pelattuun Inter -Haka -otteluunkin. Mielenkiintoinen yksityiskohta viime lauantain peruuntuneen ottelun avauskokoonpanossa oli se, että Andrija Bosnjakin sijasta kärjessä oli HJK -ottelun tapaan aloittamassa Aleksandar Vucenovic. Olisiko itävaltalainen vihdoin saanut itsensä täyteen pelikuntoon ja olisi joukkueen kaipaama ratkaisu maalintekoon?

Inter saa Hakaa vastaan kentälle tuoreita pelaajia, kun Timo Furuholm ja Juuso Hämäläinen ovat jälleen pelikieltojensa jälkeen käytettävissä. Martti Haukioja vuorostaan huilaa varmuudella ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Kuukasjärvi Arttu
4.ET Nieminen Juho

FC Haka - FC Inter Tehtaankentällä sunnuntaina 8.8. kello 16.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Interin verkkosivut