AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

41

(1-0)

Yleisöä 654

Ilves
4-3-3
vko.31 // 7.8.2021

Ennakko: FC Honka-Ilves

Ennakko: FC Honka-Ilves

Honka saa sunnuntaina kotikentälleen Ilveksen. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuiston nurmelle sunnuntaina 8.8., kun vastaan asettuu Ilves. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18.30.

Panokset ovat kovat, sillä molemmat joukkueet taistelevat tiukasti paikasta kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ennen sunnuntain ottelua Honka on kahdeksantena viidellätoista pisteellä ja Ilves sijan ylempänä seitsemäntenä, kahdenkymmenen pisteen saldolla. Kuudetta sijaa hallussaan tällä hetkellä pitävällä HIFK:lla on niin ikään kasassa kaksikymmentä pistettä.

Honka on saanut vaikean alkukauden jälkeen pelinsä paremmin käyntiin. Keltamustat ovat pelanneet viimeiset viisi Veikkausliigaottelua ilman tappiota, saldona on kaksi voittoa ja kolme tasapeliä.

Ilves kaatoi viime kierroksen ottelussaan AC Oulun Eetu Mömmön osumalla. Sitä ennen tamperelaiset olivat kärsineet kaksi peräkkäistä tappiota, ensin SJK:lle ja sitten KuPS:lle. Mömmö on neljällä osumallaan Ilveksen kauden paras maalintekijä yhdessä Eetu Vertaisen kanssa. Ilveksen peli AC Oulua vastaan ei ollut aina kaikkein näyttävintä, mutta kolme pistettä tulivat ansaitusti.

– Tiukkoja vähämaalisia pelejä on ollut viime aikoina. Oulua vastaan emme olleet heti hereillä, mutta toivottavasti olemme sitä nyt Espoossa. Ottelun alku varmasti kertoo paljon, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss muistuttaa.

Hongan puolella maalintekovastuu on jakautunut laajalle rintamalle. Tehokkaimpia ovat olleet kolmesti osuneet Lucas Kaufmann, Jean Marie Dongou, sekä Demba Savage.

Ilves on ainoa Veikkausliigan joukkue, jota Honka ei ole vielä tällä kaudella kohdannut. Hongassa on kuitenkin tutustuttu sunnuntain vastustajan pelaamiseen huolella.

– Lähdemme otteluun hyvällä valmiudella ja uskomme siihen, että saamme hyvän tuloksen. Ilves on vahva joukkue, mutta pääsemme varmasti maalipaikoille, joista pitää ottaa kaikki hyöty, Otso Koskinen kommentoi tulevaa kamppailua espoolaisten sivuilla.

Viime kaudella Hongan BSM-joukkueessa, sekä Honka Akatemian riveissä Kakkosessa pelannut Koskinen teki Veikkausliigadebyyttinsä tällä kaudella. 18-vuotias on näyttänyt taitonsa suomalaiselle jalkapalloyleisölle, ja avausmaalikin syntyi FC Lahtea vastaan.

– On ollut hyvä fiilis päästä pelaamaan Veikkausliigassa ja omaan tekemiseen on luottavainen fiilis. En mieti paljoakaan eroa BSM-sarjaan tai Kakkoseen, vaan pelaan omaa peliäni ja pärjään sillä, hän toteaa.

Ilveksessä eniten vastuuta saaneet pelaajat ovat jokaisessa ottelussa minuutteja kellottanut keskikentän dynamo Joona Veteli sekä 12 täyttä ottelua pelanneet maalivahti Rasmus Leislahti ja toppari Tatu Miettunen. Tällä hetkellä kuntoutujien listalla ovat puolustajat Kalle Katz ja Miska Rautiola. Hyökkääjä Patrick Loa Loa on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä.

– Vaihdosta pitää usein löytyä jonkinlaista erilaista pelaamista, kuin mitä avauksesta. Harvoin olisi niin, että samaa yhtä taulua maalattaisiin täydet 90 minuuttia. Pelissä on eri vaiheita ja vivahteita. Meidän pitää olla taktisestikin valmiina reagoimaan, Wiss kuvailee.

Nuoressa joukkueessa jatkuvuutta edustaa etunenässä kapteeni Miettunen. 26-vuotias Ilves-kasvatti allekirjoitti vastikään kolmen vuoden jatkosopimuksen. Samanlaisen vuoteen 2024 ulottuvan kontrahtin laati myös keskikentän 19-vuotias pallotaituri Doni Arifi. He johdattavat joukot seuraavaksi Espoon maaperälle.

– Honka on vähän nuorentunut viime kaudesta, kokenutta kaartia lähti. Se muutos vie aikaa. Hongalla oli vaikeaa alkukaudesta, mutta aika hyvä putki heillä on tällä hetkellä menossa. Europelien rasitus ei tunnu näkyvän liigapeleissä, Wiss pohtii.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Reitala Oliver

FC Honka - Ilves Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 8.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut