AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

11

(1-0)

Yleisöä 914

FC Lahti
4-3-3
vko.29 // 24.7.2021

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

FC Lahti ja FC Honka iskevät yhteen Espoossa sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka palaa europelin avausosan jälkeen Veikkausliigakentille sunnuntaina 25.7., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu FC Lahti. Kello 18.30 alkavassa ottelussa on jälleen jaossa tärkeät sarjapisteet.

Honka pelasi tiistaina Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen otteluparin avausosan Sloveniassa NK Domžalea vastaan. Ottelu päättyi 1-1 tasapeliin, Jean Marie Dongoun kuitatessa kotijoukkueen 1-0 johtomaalin.

Veikkausliigassa Honka on pelannut viimeiset kolme otteluaan tappioitta. Hakaa vastaan tilille tuli voitto ja tasapeli, sekä tuoreimpana voitto AC Oulua vastaan. Sarjataulukosta keltamustat löytyvät tällä hetkellä kahdeksannelta sijalta.

Myös Sloveniassa vastustajan maaliin osunut Dongou on noussut monesti keltamustien ratkaisijaksi viime aikoina. Hän iski kaksi maalia edellisen europelikierroksen vierasottelussa NSÍ Runavíkia vastaan, sekä 1-1 tasoitusosuman 2-1 voitossa Hakasta kesäkuun loppupuolella. Dongou onkin Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen kanssa kolmella Veikkausliigaosumalla Hongan tämän kauden paras maalintekijä liigaotteluissa.

FC Lahti löytyy ennen sunnuntain kierrosta Veikkausliigan sarjataulukon sijalta neljä. Vahvan kauden pelannut lahtelaisnippu on vain kolme pistettä kakkossijalla olevaa KuPS:ia perässä, joten joukkue on vahvasti mukana mitalitaistossa. Lahti ei ole hävinnyt otteluakaan sitten toukokuun HJK-ottelun. Tämänhetkinen tappiottomien otteluiden saldo on kasvanut jo yhdeksään, josta viisi on voittoja.

– Voimme odottaa Lahdesta vastustajaa, joka tulee otteluun kovalla itseluottamuksella. He ovat pelanneet tällä kaudella hyvin ja pystyvät sekä hallitsemaan palloa, että iskemään vaarallisesti vastahyökkäyksillä, FC Hongan hyökkääjä Darren Smith analysoi.

Komea tappioton putki on siis nostanut FC Lahden jo neljänneksi tasapisteisiin kolmantena olevan FC Interin kantaan. Sunnuntaina Lahti haluaa palata jälleen voittojen tielle ja jatkaa komeaa putkeaan. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että joukkueessa on hyvä tunnelma vaikka edessä on kahden ottelun viikko.

– Tunnelma joukkueessa on hyvä. Tulossa on vähän kierrätystä otteluruuhkan, vammojen ennaltaehkäisyn ja alustan vaihtojen takia. Sunnuntain otteluun lähtökohdat ovat silti hyvät. Vastustaja on hyvä. Heillä on hyvä henkinen moodi päällä. He haluavat onnistua kotona liigassa. Ottelu ei tule olemaan meille helppo missään nimessä, vaan ottelusta tulee kuuma ja kova, Zeneli ennakoi.

FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Teemu Penninkangas, Viljami Isotalo ja Jean-Christophe Coubronne.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Makkonen Aleksi

FC Honka-FC Lahti sunnuntaina 25.7. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan ja FC Lahden verkkosivut