AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(2-0)

Yleisöä 1246

FC Haka
3-5-2
vko.29 // 23.7.2021

Ennakko: HJK - FC Haka

Ennakko: HJK - FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

Lauantaina Haka matkustaa Helsingin Töölön Bolt Arenalle, jonne Veikkausliigan klassikko-ottelu HJK-Haka sijoittuu tällä kertaa.

HJK on odotetusti sarjan johdossa 31 pisteellä. Saldo on vakuuttava – kahteentoista otteluun mahtuu ainoastaan yksi tasapeli ja yksi häviö. Näistä tämä häviö on tuorein, kun HJK koki 2-1 shokkitappion edellisellä kierroksella AC Oulua vastaan. Tämäkin tulos osoittaa jälleen kerran sen, että Veikkausliigassa voi tapahtua mitä tahansa, jopa mestarisuosikkia vastaan.

– Pelit tulevat tällä hetkellä nopealla tahdilla, joten välipäivät kuluu palautellessa. Toisaalta uskon kuitenkin jokaisen tässä mukana olevan ajattelevan, että pelaaminen on tässä hommassa parasta. Olen varma, että olemme taas huomenna valmiita näyttämään, miksi olemme pelanneet ensimmäisen puoliskon niin kovassa pistetahdissa, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Totuus ei kuitenkaan ole muuttunut miksikään siitä, että Hakaa vastaan tulee vahvin joukkue, mitä sarjasta löytyy. Tämän tietää myös valmentaja Mikko Manninen.

– Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että HJK on sarjan paras joukkue. Heillä on tietysti tärkeä Mestarien liigan ottelu Malmöä vastaan tulossa ensi tiistaina. He joutuvat varmasti kierrättämään joukkuetta, mutta se on fakta, että heillä on kaksi joukkueellista hyviä pelaajia.

– Kyllä töitä saa tehdä, että voitto tulee kotiin, Manninen toteaa.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat 10.kesäkuuta Tehtaankentällä, kun pisteet lähtivät helsinkiläisten matkaan 1-2 lukemien johdosta. Hyvän taistelun esittänyt Haka piti HJK:n maalipaikat vähissä ja esiintyi muutoinkin pirteästi.

– Haka on hieman muokannut pelaamistaan talven suuntaan ja he pyrkivät prässäämään korkelta suhteellisen miesorientoituneesti ja hyökkäyssuuntaan he luottavat vahvasti Yarteyn osaamiseen, kertoo Koskela.

Hakalla oli edellisottelussa KTP:ta vastaan isoja vaikeuksia saada paikat käännettyä maaleiksi. Manninen toteaa, että joukkueen on ansaittava onnensa vastustajan päädyssä.

– Kyse on siitä, mitä ratkaisuja teemme maalin edessä. Olemme niitä nyt Kotka-pelin jälkeen käyty läpi. Toivottavasti saadaan sitä kautta tehokkuutta, ja onni löytyy siten työnteon kautta.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Monola Risto
4.ET Simani Peiman

HJK - FC Haka Bolt Arenalla lauantaina 24.7. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut