AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

01

(0-0)

Yleisöä 1589

HIFK
3-4-3
vko.28 // 18.7.2021

Ennakko: FC Inter-HIFK

Ennakko: FC Inter-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter saa maanantaina vieraakseen Veritas Stadionille HIFK:n.

Kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Turkulaisjoukkue on sarjassa kolmantena 22 pisteen turvin, kun taas HIFK on seitsemäntenä kuusi pistettä vähemmän keränneenä.

Joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen käytiin toukokuun lopussa Helsingissä. Silloin nähtiin mielenkiintoinen kamppailu, jota HIFK hallitsi pelillisesti. FC Inter oli kuitenkin viimeistelyssä tehokkaampi ja haki pisteet mukaansa 1-4-vierasvoitolla. Joukkue viimeisteli kaksi maalia ottelun loppuminuuteilla. Japanilaispelaaja Taiki Kagayama teki kaksi turkulaisjoukkueen osumista kyseisessä pelissä.

– IFK on joukkue, joka tykkää kontrolloida peliä pallonhallinnan kautta. Heillä on yksi sarjan parhaista keskikenttälinjoista. He tietävät, miten palloa pidetään ja kuinka vastustaja saadaan epäorganisoiduksi. Katsotaan, minkälainen peli on tällä kertaa luvassa, Interin päävalmentaja José Riveiro pohtii seuransa verkkosivuilla.

Inter on viimeisestä viidestä ottelustaan saanut seitsemän sarjapistettä. Turkulaisjoukkueen terveystilanne on parempi kuin vaikkapa vielä pari viikkoa sitten.

– Mara (Martti Haukioja) ja Pibe (Agustin Pastoriza) ovat tällä hetkellä ainoat pelaajat, jotka eivät ole käytettävissä kokoonpanoon, Riveiro kertoo.

HIFK on nyt päässyt Veikkausliigan runkosarjassa puoliväliin saakka ja on hyvissä asemissa sarjataulukossa ennen runkosarjan toisen puolikkaan käynnistymistä. Päävalmentaja Joaquín Gómez kertoo olevansa tyytyväinen joukkueen tähänastiseen kauteen kokonaisuutena.

– Meidän täytyy olla ylpeitä siitä työstä, jota olemme tehneet kuuden kuukauden aikana. Se ei ole ollut helppoa ja työtä on ollut paljon. Olemme myös olleet kilpailukykyisiä kaikissa otteluissa, mikä oli yksi tämän kauden tärkeimmistä tavoitteista. Silti tuntuu siltä, että olisimme peliesitystemme perusteella ansainneet hieman enemmän pisteitä.

- Olemme hyvissä asemissa sarjataulukossa ja tiedostamme, että meidän täytyy parantaa vielä hieman enemmän loppukauden aikana, jotta joukkueen hyvä kehitys jatkuisi, Gómez sanoo.

Viime aikoina HIFK:n suurin haaste on ollut viimeistelyssä, sillä joukkue on pelannut neljä peräkkäistä ottelua ilman maaleja. Edelliskierroksella FC Lahti haki täydet pisteet Helsingistä 0-1-voitolla. Gómez kertoo joukkueen tavoittelevan hyökkäyspelin terävöittämistä tulevilla kierroksilla.

– Meidän puolustuspeli on ollut tasaisen hyvää koko kauden. Nyt meillä on kuitenkin pitkä maaliton putki kentän toisessa päässä, joten on selvää, että meidän täytyy olla parempia viimeisellä kolmanneksella. Meidän täytyy pystyä viimeistelemään ja hyödyntämään luomiamme tilanteita. Siihen keskitymme tulevien kierrosten aikana.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Viljanen Petri


FC Inter - HIFK Veritas Stadionilla maanantaina 19.7. kello 18.30 alkaen.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa