AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 1263

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.28 // 15.7.2021

Ennakko: FC Lahti - IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti - IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Kovassa vireessä oleva FC Lahti saa perjantaina Lahden stadionille vieraakseen otteitaan parantaneen IFK Mariehamnin.

FC Lahti lähtee perjantai-illan jännitysnäytelmään allaan kahdeksan tappiotonta ottelua. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa jatkavan hyviä otteitaan.

– Huomenna ottelu tulee olemaan kova ja ei missään nimessä helppo. IFK:lla on allaan kahdesta ottelusta neljä pistettä ja he tulevat olemaan nälkäisiä, että he pääsisivät jatkamaan pisteputkeaan. Heillä on hyviä yksilöitä ja he ovat hyvin fyysisiä.

- Meidän tulee olla valppaita ja fiksuja taktisesti. Meidän tulee olla kärsivällisiä paikkojen luomisen suhteen. On kiva päästä taas kotiyleisön eteen pelaamaan ja pyrimme jatkamaan siitä, mihin viime pelissä jäimme, hyvällä pelillä kolme pistettä, Zeneli kertoo.

Vierailija IFK Mariehamn on tuskaillut koko kauden maalinteon kanssa. IFK oli lähellä jo lyödä pääsarjan maalittomuusennätyksen, mutta maanantaina saarelaiset saivat ketsuppipullonsa auki. IFK kuritti FC KTP:tä Robin Buwaldan, Vahid Hambon ja Kennedy Igboananiken maaleilla 3-1. Voitto oli saarelaisille vasta kauden kolmas, mutta tasaisessa sarjassa voittoputkella voi äkkiä nousta taistelemaan ylemmän jatkosarjan paikoista.

- Voiton myötä oli vähän erilainen tunne kuin pitkiin aikoihin. Pitää vain pystyä voittoihin, sama on tavoitteena perjantaina. Osoitimme että osaamme edelleen tehdä maaleja, IFK-kapteeni Robin Buwalda sanoo.

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi toukokuun lopussa. Lahti nappasi vieraspisteet lukemin 3-0. Kari Arkivuo aloitti maalinteon ja Loorents Hertsi ja Kristian Yli-Hietanen viimeistelivät loppulukemat.

- En ollut itse mukana viime kohtaamisessa, mutta meillä oli siinäkin mahdollisuutemme. Lahti on pelannut hyvin, mutta uskon että meillä on mahdollisuutemme. Odotan aika tasaista ottelua, Buwalda ennakoi.

IFK Mariehamnin pelaajatilanne näyttää koko ajan valoisammalta. Riku Sjöroos palasi jo edelliseen otteluun ja myös Aapo Mäenpää on mukana perjantaina pitkän poissaolon jälkeen.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Kontinen Joona

FC Lahti - IFK Mariehamn Lahden stadionilla perjantaina 16.7. kello 18.30 alkaen.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK TV