AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

21

(1-1)

Yleisöä 1204

Ilves
3-5-2
vko.24 // 17.6.2021

Ennakko: HJK - Ilves

Ennakko: HJK - Ilves

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK ja Ilves iskevät yhteen perjantaina Bolt Arenalla.

Joukkueet kohtaavat Veikkausliigan runkosarjassa nyt toistamiseen tällä kaudella. Toukokuussa Klubi voitti Ilveksen Suomen Cupin finaalin jälkimainingeissa Ratinassa Daniel O'Shaughnessyn, Lucas Lingmanin ja Casper Terhon maaleilla lukemin 0-3.

Valmentaja Toni Koskela peräänkuulutti ennen viime Ilves-ottelua nälkäisyyttä, ja kentällä nähtiinkin todella tehokas Klubi. Kolme maalia ensimmäiseen puoleen tuntiin päätti spekulaatiot ottelun voittajasta. Myös toisen puoliajan puolustuspelaaminen keräsi valmennusjohdon suitsutukset, kun Jakob Tånnanderin nolla saatiin turvattua tyylikkäällä ja fiksulla oman pään pelaamisella.

HJK:n tappiottomien otteluiden putki Veikkausliigassa on venynyt jo kuuteentoista otteluun. Kuluvalla kaudella pistepotti on kasvanut ropisemalla, kahdeksasta ottelusta kasassa on kahta vaille maksimimäärä pisteitä, 22. Liigan kärkipaikka vankistui viikonloppuna entisestään, kun HJK haki Maarianhaminasta Roope Riskin kauden kolmannella maalilla 1-0 vierasvoiton. Kun samaan aikaan KuPS päätti FC Interin viiden voiton putken samoin lukemin, kasvoi ero HJK:n ja Interin välillä neljään pisteeseen.

HJK pääsee perjantaina myös ensi kertaa pelaamaan kotonaan katsojien läsnä ollessa.

– Mahtava päästä vihdoin pelaamaan kotiyleisön eteen, iloitsee HJK-luotsi Toni Koskela.

Ilves on liigassa seitsemäntenä. Se on voittanut ja hävinnyt seitsemästä ottelustaan kolme. Ilves joutui toteamaan edelliskierroksella SJK:n kotiformin parantuneen. Tupsukorvilla oli hyviä aihioita, mutta kuparinen jäi rikkomatta. Sen sijaa Cristian Valencia puski kotiyleisön riemuksi 1–0-voittomaalin.

– Kaksi viimeisintä matsia on tullut takkiin, mutta mitään notkahtamista ei ole ollut havaittavissa. Pelaajien suhtautumiseen ja ilmeeseen olen erittäin tyytyväinen, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa seuransa verkkosivuilla.

Keltavihreissä ei ole pitkäaikaisloukkaantuneita, mutta lievät kolhut pakottavat kokoonpanon muokkaamiseen.

– On ilo, että meillä on mahdollisuus antaa muutamalle pikkuvaivalle tai rasittuneelle pelaajalle huili. Se on suunnitelmallista, jotta he voivat olla mukana taas seuraavalla kerralla. Ketään ei tuoda reporankana väkisin kentälle. Meillä on leveä rinki ja se on meidän luxus, Wiss kuvailee.

HJK:n tilanne pelaajiston suhteen on hiukan samantapainen.

– Pelaajatilanne on sama kuin edelliset pelit, joten meilläkin on paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia sopivinta aloitusta sekä muuta kokoonpanoa valitessa. Tuloksellisesti olemme hyvässä vireessä. Samaan aikaan tiedostamme kaikki, että pelillisesti meillä on potentiaalia myös parantaa, Koskela sanoo.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Alakare Mikko
AET 2 Karstila Juhani
4.ET Simani Peiman

HJK - Ilves Bolt Arenalla perjantaina 18.6. kello 18.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n ja Ilveksen verkkosivut