AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

00

(0-0)

Yleisöä 807

HIFK
5-2-3
vko.26 // 3.7.2021

Ennakko: IFK Mariehamn - HIFK

Ennakko: IFK Mariehamn - HIFK

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn ja HIFK kohtaavat "kamratderbyssä" sunnuntaina Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

IFK Mariehamnilla alkaa olla melkoisesti paineita sekä tappioputken että maalittoman putken venyttyä jo seitsemään otteluun. Menneille ei kuitenkaan enää voi mitään.

- On aina tasapaino taaksepäin ja eteenpäin katsomisen kanssa, kun otteluitten välissä on vain kolme päivää. Paikat ovat hellinä, mutta olemme pyrkineet katsomaan eteenpäin niin paljon kuin mahdollista, Grönvitt-luotsi Lukas Syberyjski sanoo.

Derbytappion myötä HIFK puolestaan putosi Veikkausliigan sarjataulukossa pari pykälää alaspäin ja on nyt kuudentena 15 pisteen turvin. Sarjan keskikasti on kuitenkin erittäin tasainen, sillä neljännen ja kahdeksannen sijan välillä on tällä hetkellä eroa ainoastaan seitsemän pisteen verran. HIFK on Syberyjskin mukaan melkoisesti erinäköinen kuin viime kaudella.

- Silloin he olivat puhdas vastahyökkäysjoukkue, tänä vuonna he rakentavat omaa peliään. He haluavat syötellä paljon ja pelata tiloihin, johon he saavat luotua ylivoiman.

- Me yritämme prässätä heidät tiloihin, joissa voimme voittaa pallon takaisin. Meidän pitää saada kaksinkamppailut sinne minne mihin haluamme ja sitten meidän pitää olla paljon päättäväisempiä ja voittaa niitä enemmän kuin keskiviikkona.

HIFK saa sunnuntaina vastaansa nälkäisen joukkueen, joka varmasti haluaa katkaista pitkän tappioputkensa kotiyleisönsä edessä.

– He olisivat esitystensä puolesta voineet saada mukaansa pisteitä muutamista edellisistä otteluistaan. IFK Mariehamn on vaikea joukkue, joka pyrkii tekemään pelin hankalaksi vastustajalleen. Pelistä ei tule helppoa, mutta olemme luottavaisin mielin sen suhteen, että pystymme ottamaan kolme pistettä siitä mukaamme, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Meidän osalta on tärkeää pitää energiatasot ja intensiteetti korkeana. Uskon, että peli silloin menee heille vaikeaksi. Heillä on takanaan kaksi kovaa peliä SJK:ta vastaan. Meidän täytyy varmistaa, että tempo ja aggressiivisuus ovat korkealla tasolla koko ajan. Jos onnistumme siinä, olemme vahvoilla, hän jatkaa.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa todennäköisimmin ainakin loukkaantuneet Frankline Okoye, Riku Sjöroos ja Aapo Mäenpää sekä karanteenissa olevat Vahid Hambo ja Emile Paul Tendeng. Sen sijaan viime ottelusta sairastumisen takia sivussa ollut Jiri Nissinen on käytettävissä.

- Hän voi paremmin ja uskomme ja toivomme, että joku muukin vielä tulisi pelikuntoon sunnuntaiksi, Syberyjski sanoo.

HIFK:lta Macario Hing-Gloverille tuomittiin punainen kortti Stadin derbyssä toisen puoliajan alussa ja hän on täten sivussa sunnuntain IFK Mariehamn-kohtaamisesta pelikiellon takia. Myös Pipe Sáezilla on vielä pelikieltoa yhden ottelun verran kärsimättä. Poissaolot eivät ole suuremmin vaikuttaneet joukkueen peliesityksiin, sillä uusia vastuunkantajia on noussut esiin HIFK:n ryhmästä. Mosawer Ahadi oli ensimmäistä kertaa avauksessa HJK:ta vastaan samalla kun Jean-Claude Mabinda puolestaan pelasi ensimmäiset Veikkausliigaminuuttinsa derbyn toisella puoliajalla.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Ahtola Alexander

IFK Mariehamn - HIFK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 4.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ålandstidningen, HIFK:n verkkosivut