AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

21

(0-1)

Yleisöä 1214

SJK
5-2-3
vko.26 // 3.7.2021

Ennakko: FC Lahti - SJK

Ennakko: FC Lahti - SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti saa sunnuntaina vieraakseen SJK:n ottelussa, jossa taistellaan sijoituksista kärjen tuntumassa.

FC Lahti on pelannut kuusi perättäistä ottelua ilman tappiota. Keskiviikkona lahtelaisryhmä nousi tappioasemasta hyvän toisen jakson ansiosta 1-1-tasapeliin aina vaikean FC Interin vieraana. Keskiviikon ottelun jälkeen joukkue on palautellut itseään ja kiinnittänyt huomiota ottelujen alun vaisuuteen.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaakin nähdä joukkueeltaan myös terävän alun.

– Tulimme edellisessä ottelussa jälleen takaa tasoihin, mutta se ei riitä. Ottelun alkumme ei ollut sillä tasolla, jolla sen kuuluu olla. Meidän pitää olla johdonmukaisia molempiin suuntiin ja rohkeita heti alussa, jotta voimme saada pisteitä.

- Alkuterävyyttä ja oikea-aikaisuutta lisää, niin pisteet jäävät kotiin, Zeneli ennakoi.

SJK:lla puolestaan on alla kaksi perättäistä voittoa IFK Mariehamnista. Joukkue on noussut voittojen myötä Veikkausliigassa neljänneksi ja takana viidentenä niskaan hengittää juuri sunnuntaina vastaan tuleva FC Lahti. Sunnuntain kotijoukkue pelasi edellisessä ottelussaan keskiviikkona tasapelin varamiehistä FC Interiä vastaan. Se oli FC Lahdelle kolmas tasapeli putkeen. Sitä aiemmin he kaatoivat kotonaan Ilveksen ja vieraskentällä IFK Mariehamnin.

SJK ei ole vielä koskaan voittanut FC Lahtea vieraskentällä, mutta tasapelejä on pelattu useita kertoja. Niin kävi myös viime kaudella vastaavassa ottelussa, kun peli päättyi maalittomana.

Pelejä on ollut nyt kovalla tahdilla, kun juhannuksen molemmin puolin pelattiin viikon sisään pari peliä ja FC Lahti-peli on niin ikään toinen viikon sisään.

– Sunnuntaina taas pelataan, ja keskiviikon pelin jälkeen keskitytään palauttelemaan, että ollaan silloin valmiita. Sen jälkeen on sitten pieni tauko peleistä, jonka aikana saadaan taas hengähtää. Nyt vaan kaikki energia siihen sunnuntain peliin, eikä lopeta viime pelin voittoon. Pitää vaan jatkaa ja jatkaa, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Kiva myös päästä taas nurmelle pelaamaan, sillä nurmella me ollaan oltu aina hyviä, päätti Honkavaara.

FC Lahden kokoonpanosta ovat yhä varmasti sivussa Teemu Penninkangas, Viljami Isotalo ja Altin Zeqiri.

Pelaajatilanne SJK:lla on hyvä, sillä periaatteessa kaikki pelaajat ovat tarvittaessa käytössä. Mehmet Hetemaj'lla on ollut pientä vaivaa, ja Jude Arthur on vasta palannut pelikuntoon ja harjoituksiin. Ainoastaan maalivahtiosastolla on hiukan ohutta, sillä Walter Viitala on korona-altistumisen takia poissa ja Salifu Senghore on kurinpitokäsittelyn ajan toistaiseksi myös sivussa.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Monola Risto
4.ET Leino Mikko

FC Lahti - SJK Lahden Stadionilla sunnuntaina 4.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut, SJK:n verkkosivut